Ez egy elfogadható és szokványos hozzáállás az állatorvos részéről?
A kisegítő asszisztense vagyok és az elvégzett munkáért megfizet rendesen. Persze a személyes kapcsolatunk is normális, már már baráti, bár ezzel nem erőlködnék, lévén, hogy ő egy vonzó fiatal férfi, én meg nő vagyok :-D
Szóval ami zavaró számomra, az az, hogy ha bármi munkát végez nekem (van kutyánk és macskáink is), azért sosem fogad el pénzt! Már nagyon kellemetlen, mert ő rendesen megfizet engem, nekem viszont nem hagyja, hogy fizessek neki, és itt nem csak egy féregtelenítésről, vagy egy szimpla oltásról beszélünk, hanem a műtétet is ingyen csinálja! Már ég a bőr a képemről, ha valamit szeretnék, mert kicsit ez olyan, mintha kihasználnám, viszont máshoz nem merek menni, mert akkor megharagszik. Egyszerűen fogadjam el, hogy ő ilyen és ne sértsem meg azzal, hogy a pénzem tukmálom rá? Vagy miért hiszi azt, hogy én elvárom ezt a bánásmódot tőle?
Szerintem tök normális dolog a részéről, én ebből nem csinálnék ügyet.
Egy pont után már tényleg hülyén néz ki, hogy Te mindig fizetni akarsz, ő meg mindig elutasítja. Talán még azt felajánlhatnád, hogy a fizetésedből valamennyit vonjon le -előre egyeztessétek mindig- vagy ha más nem, hát vigyél neki sütit, vagy egy doboz bon-bont.
Amúgy meg tudni akarom, hogy hol van a rendelőtök, kíváncsi vagyok a jóképű dokira :D
Szerintem ez természetes valahol. Anyumnak már a fogorvosa szinte ingyen dolgozik, pedig nem is kollégák meg semmi, csak olyan régóta jár hozzá :)
Szerintem mindig ajánld fel h fizetsz, ha nem fogadja el, ok, ha igen, az is. Szerintem túlgondolkodod.
Gondolom, részéről ez csak egy kedves gesztus, ha már barátinak nevezhető a kapcsolatotok: van, aki nem kér el a barátjától pénzt. Nagyvonalú főnököd van, inkább örülj neki!
Ha neked ez így kellemetlen, akkor legközelebb ne pénzzel, hanem egy gesztussal viszonozd a fáradozásait: sütsz neki (ha van családja, akkor nekik) süteményt, ha pl. van gyerek, felajánlhatod, hogy ha elmennének kettesben a feleségével, szívesen vigyázol rá, veszel neki cserébe egy ajándékkosarat, stb.
Egyébként meg egy állatkát elég egyszer ivartalanítani, oltani is évente kell, nem akkora összeg, hogy ne bírná ki.
Másrészt: okos főnök tudja, hogy a jó munkaerőt meg kell becsülni, és ezt egy kis "kényeztetéssel" szeretné talán kifejezni.
Könyveld el, hogy szerencsés vagy, és törekedj a további jó kapcsolatra!
Mindig megkérdezem, hogy mivel tartozok, mert azért azt már bunkóságnak tartanám, hogy meg sem kérdezem. Nem akarom, hogy tényleg azt gondolja, kihasználom!
A munkadíj levonásáról már beszéltünk, én felhoztam neki, mint törlesztési lehetőséget, de mindig csak elhülyéskedi... folyton csak zavarba hoz vele, már előre félek, amikor a fizetés részhez érünk :-S
Ó, nem, nem árulom el, hogy hol van a rendelő, ő az "én dokim"! :-DDDD
Mikor téged megfizet, azt a páciensek pénzéből teszi, tulajdonképpen szétosztja azt.
Ha a munkatársam megkér, hogy segítsek neki valamiben (például költözni, vagy hasonló), akkor én sem várnék el tőle fizetséget. Ha hosszabb útról van szó, akkor a benzint természetesen ő fizetné.
Szerintem, ha a gyógyszerek neki pénzbe kerülnek, akkor ragaszkodj hozzá, hogy legalább azt kifizeted. Persze, csak ha nem akarod, hogy a kapcsolatotok bensőségesebbé váljon.
Köszönöm a válaszokat, ezentúl nem fogok ezen pörögni és próbálom kézenfekvő dologként kezelni azt, ha a főnök kedves a beosztottal. Csak sajnos ezen kívül eddig ilyet nem tapasztaltam, szóval megvan a bizalmatlanságom oka.
A kérdésem pedig nem párkapcsolati jellegű, ezért nem ott tettem föl. A kettőnk közötti kapcsolat milyenségével pontosan tisztában vagyok, a kérdésem nem erre vonatkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!