Perelhetném az állatorvost?
Előzmény: Volt egy cicám, akinél 2003 ban hugyuti betegséget állapítottak meg. Csak speckó kaját ehetett, amikor néha rájött a betegség gyógyszer vagy katéter. Így éldegélt és akárhányszor rájött az első az ultrahang volt.
2011 ben nagyon begyulladt a hólyagja. Új környéken laktunk, új orvoshoz vittük egy ideje. Amikor nagyon begyulladt szintén ide hoztuk. Szokásos katéter, de nem működött. Aztán még 2 szer katéter, közben persze infúzió. Nem működött. Kapott gyógyszert, az sem. Még egy gyógyszer, amitől a mellékhatásként a szája habzott a cicunak. Nem működött. Aztán olyan 50 ezer forint legombolása a szegény családról után egy csövet vezettek be a hugycsövébe, amit napi párszor le kellett csavarni. Ismét elment pénz. Még mindig nem tudták miért fokozódott hirtelen a betegsége és felmerült, hogy plusz pár tízezerért, átkötik a hugycsövét. Ne ne! Már így is 60 ezernél tartottunk pár nap leforgása alatt!!!!! Aztán az orvos előált egy utolsó vizsgálattal, amit megjegyzett, hogy "Mivel így is sokba kerültek a vizsgálatok, ezt ajándékként csináljuk." A vizsgálat az ultrahang volt, amit a legelső dolga lett volna megcsinálni, mert több éve ismerte a macekom és tudta mi a baja! Hja! addig húzták a vizsgálatokat, amíg tumorrá nem fajultak a dolgok és mégtöbb pénzért műthető csak. A macska már a végét rúgta, szétszúrták, kínozták már, és férfi létemre sírtam ha rá néztem. 1 választásom maradt csak 2 héttel, több, mint 60 ezer forinttal és egy szétkínzott macskával később.
Több, mint 1 év után is kísért a dolog. Undorítónak találom, hogy a pénz reményébe kísérletezgettek a macskával, amikor több éve hozzájuk jártam. Etikátlan és undorító. Nagyon azon vagyok, hogy perre viszem a dolgot, mert egy törés volt az életemben. (Igen, az volt...) A mai napig kattogok rajta.
Ha akarsz, perelhetsz, de semmi esélyed, hogy valamit is elérj.
Ugyanis ha szerinted ultrahanggal kellett volna kezdeni, akkor azt mondanod kellett volna. Másrészt meg ha nem vagy megelegedve a kezeléssel, akkor másik orvoshoz kellett volna vinni. Azzal, hogy tovább folytattad a kezelését annál az orvosnál jelezted, hogy egyetértesz a kezeléssel.
Viszont - csak vigaszképpen - elöfordulhat (elég gyakori), hogy akár mit csináltak volna, a tumor akkor is ott lett volna, és legfeljebb korábban kellett volna megtenned a végsö lépést. Ugyanis a cicáknál a veseproblémák gyakorlatilag majdnem mindig tumorhoz vezet.
Ettöl függetlenül sajnálom a cicát is meg téged is.
"Az a baj, hogy én legalábbis ilyenkor egy papírt aláíratnék a delikvenssel."
Ha ezt úgy érted, hogy MINDEN kezelés elött a gazdával aláiratnád, hogy beleegyezik a kezelésbe, akkor iszonyú nagy adminisztrációt igényelne. Másrészt meg arra MINDIG jogod van, hogy amikor az orvos azt mondja, hogy "katéterezés lesz", azt mondod, hogy "nem egyezem bele" - és ez bürokráciamentes megoldás. Ha nem szólsz semmit, az azt jelenti, hogy egyetértesz.
Irassál. És akkor mi van? Műhiba nem történt, végül a felállított diagnózis tudatában te utasítottad vissza a kezelést. Azért meg nem lehet perelni, mert az orvos diagnózis felállítása közben vizsgálatot végez, amit nyilván ki kell fizetni. Az meg a másik, hogy valószínűleg azért nem csinált ultrahangot, mert a visszatérő betegség miatt meg akarta nektek spórolni, és végül ingyen csinált, ami egyébként nem lett volna kötelessége.
Mellesleg én azt tartom etikátlannak, hogy miközben te döntöttél a kezelés felfüggesztáse mellett, a te felelősségedről egy szó sem esik...
A kártérítéshez vannak szükséges elemek:
- jogellenes magatartás
- kár
- okozat a jogellenes magatartás és a kár között.
Ha úgy érzi, hogy műhiba történt, akkor a per megindítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!