Melyik állatnak van az emberével megegyező vagy magasabb intelligenciája?
embernék magasabb nincs, mert az iq teszt emberi problémamegoldásra van szabva, ettől függetlenül sok állat sokkal életrevalóbb,mnt mi.
általánosságban elmondva delfinek, emberszabású majmok, malacok.
de valószinüleg a kutyák és az elefántok is rajta vannak a top 10-es listán.
pl:
itt nézhetsz videókat is : [link]
vagy ez is jópofa: [link]
Az embernél egyik állatnak sincs magasabb intelligenciája ez nyilvánvaló.
Érdekes dolog, hogy az intelligensnek tartott állatok, hozzánk sokkal hasonlatosabban viselkednek, mint a "butább" rokonai(n)k.
Az állatok nem azért nem zsákmányolják ki a Földet, mert meg akarják óvni a jövő generációinak, hanem szimplán azért, mert nem képesek rá. Amelyik képes rá, az meg is teszi. Egy-egy elefántcsorda kisebb erdőket képes a földdel egyenlővé tenni és meg is teszik rendszeresen. Pedig az egyik legintelligensebb állatként van számon tartva.
Mi tehát a magyarázat arra, hogy mégis egyensúlyban élnek természettel, mi pedig nem? Az, hogy amint túl sokat ettek, túl sok fát döntöttek ki, a populáció jelentős része éhen pusztul, illetve jelentősen csökken a szaporodás a táplálékhiány következtében, egészen addig, amíg a növénypopulációk helyre nem állnak. Akkor kezdődik minden előröl. Az ember olyannyira intelligens, hogy képes volt kivonni magát a a természeti törvények alól ilyen szinten, sőt egyenlőre úgy tűnik teljesen, persze ez hamarosan összeroppan és akkor lesz a baj.
Abba gondolj bele, hogy micsoda teljesítmény felismerni mindezt! Hogy én inkább háttérbe helyezem a kényelmem és gondolok arra, hogy ha elpazarlom a rengeteg energiát, akkor nagy baj lesz. Vagy inkább hajlandó vagyok elsétálni 300 méterrel többet a szelektív hulladékgyűjtőkhöz, pedig én ennek közvetlenül soha semmi hasznát nem fogom látni. Ez a zseniális! És tudom, hogy nem minden ember ilyen, de az állatok közül egy sem.
állítólag:
1. a varjak képesek arcról felismerni az embereket, és sokáig nem felejtik el rosszakaróik arcvonásait
2. a tehenek aggódnak a jövőjükkel kapcsolatban
3. a malacok képesek csellel, trükkel elterelni a társaik figyelmét, hogy többet ehessenek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!