Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Kistermetü kutyát vagy cicát...

Kistermetü kutyát vagy cicát javasoltok másfél éves kisgyerek mellé? Milyen fajtát?

Figyelt kérdés
"félszoba"cica/kutya megoldásra gondoltunk a férjemmel, vagyis, hogy a ház bizonyos helyiségébe bejöhet.
2009. júl. 30. 13:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Jó helyen kell keresni, én kutyámat nagyon jó tenyésztőtől havonta hív h hogy van a kutya meg is látogatja meg minden és 50 helyett 35 volt.. és okos kutya nem beteg nincs baj vele. csak ügyesen kell keresgélni.
2009. júl. 30. 14:28
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a gyereknek akarják az állatot, hanem maguknak, a kérdés az, a gyerek mellé melyik lenne optimális.

Egy kölyökkutya nevelése hasonlít a babázásra. Rengeteg időt és odafigyelést igényel. Ezzel szemben a macska elfoglalja magát, sokat alszik, bandázik a szomszédban.

Én a helyetekben még várnék a kutyával legalább 1 évet. A cica viszont már most jöhetne.

2009. júl. 30. 14:28
 13/19 A kérdező kommentje:
igen, magunknak szeretnénk az állatot, mindkettönknem volt, férjemnek 15 évesen halt meg a beagel-je, nekem 11 volt a perzsám. Ezért is szeretnénk.
2009. júl. 30. 14:47
 14/19 anonim ***** válasza:
egyik válaszoló jól írta, várjatok még ezzel!
2009. júl. 30. 17:23
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is kityát, ahogy az egyik hozzászóló írta, bulldogot, ők imádják a gyerkőcöket, és a gyerekek is őket. Ha kicsi kutyát akartok, akkor angol vagy francia bulldok, ha lehet "kicsit" nagyobb, akkor boxert ajánlok, bordeaux-i dogot vagy pitbullt. Ők azok, akik a világért nem bántanák a csöppséget, akárhogy nyúzza az ebet.
2009. júl. 30. 23:22
 16/19 anonim ***** válasza:

Elég nagy badarságokat írtatok már bocs..... hol van az a kérdésben hogy a gyereknek veszik a kutyát??? a kérdés lényege az hogy lehet e ekkora gyerek mellé venni, nem neki hanem mellé .... a gyengébbek kedvéért. Két kutyánk és két macskánk volt már akkor, mikor még a gyerekek tervben sem voltak. Nyugodtan lehet, tulajdonképpen mindegy a fajta is, mert ha együtt nőnek fel kicsi az esély, hogy bármi történjen. Lakásban tartásnál inkább a kutya szükségleteit vedd előtérbe, ne válassz túl nagy mozgásigényű fajtát. A macskát már annyira nem ajánlom, bár abból is van 4 itthon, viszont sokféle betegséget hordoznak, ettől még persze lehet tartani azt is nyugodtan, csak körültekintőnek kell lenni. Kutyát vagy menhelyről fogadj örökbe, vagy tenyésztőtől vegyél, aki szerződést és törzskönyvet ad a kutyushoz. Így megkíméled magad a későbbiekben fellépő betegségekre kiadott súlyos ezrektől. Ha esetleg lenne még kérdésed jöhet priviben is.

Egy 2 és egy 7 éves kislány anyukája.

2009. aug. 4. 11:11
 17/19 A kérdező kommentje:
köszönöm! Végül cica mellett döntöttünk, de terveben van egy kutyus is.
2009. aug. 4. 13:31
 18/19 anonim válasza:
cica caci
2010. jan. 7. 20:08
 19/19 anonim ***** válasza:

A macskák utálják a kisgyerekeket. Nálunk is menekülnek, ha jön unokatesóm, pedig sose bántotta őket.

Nekünk uszkárunk volt, 1 éves koromtól. Semmi baj nem volt vele, szeretett ^^

2010. máj. 25. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!