Hogyan tudom likvidálni a kertemből a földikutyát? Már nagyon kivan az agyam tőlük, sorba eszik ki a petrezselymet, sárgarépát.
szigorúan védett állat!
nagyon nem ajánlatos bántani őket...
nem tudom mekkora kertről beszélünk, kis konyhakert, vagy nagy termőterület, de ha kis konyhakert (ágyás) akkor megpróbálhatod távoltartani őket úgy, hogy lenyomsz a földbe lemezeket jó pár centi mélyen (60?).
Persze ez csak egy ötlet, lévén soha nem próbáltam:)
Egészen biztos, hogy földikutyáról van szó? Az igazi földikutyák ritkák, kis esély van rá, hogy pont az legyen. Ráadásul (ahogy már írták is) Magyarországon fokozottan védettek, eszmei érték: 500.000 Ft!
Nem lehet, hogy inkább hörcsög vagy valami más hasonló jószág?
Igen, tudom hogy védett, nem is tudnám bántani, de a francba, miért pont a zöldséges kertembe garázdálkodik? De még ha egy párat meg is enne, egye fene, de megy végig a sorbon.
Tavaly is egész évben ebből lakmározott, alig hagyott belőle, meg az idén is, bosszantó.
Igaz, az is lehet hogy hörcsög, mert nem messze tőlünk valaki panaszkodott hogy a futó tujája alatt lakik egy hörcsög, és megtámadta.
Ezek szerint eszik, sajnos....
"Táplálékát növények hagymái, gumói, gyökerei és gyöktörzsei képezik, de ha betéved művelt területekre, szívesen fogyasztja a számára megfelelő kultúrnövényeket is."
Füstpatronnal már próbálkoztunk, de kiröhögtek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!