Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom likvidálni a...

Hogyan tudom likvidálni a kertemből a földikutyát? Már nagyon kivan az agyam tőlük, sorba eszik ki a petrezselymet, sárgarépát.

Figyelt kérdés
2012. szept. 12. 09:38
1 2
 1/11 okoska31 ***** válasza:
100%

szigorúan védett állat!

nagyon nem ajánlatos bántani őket...

nem tudom mekkora kertről beszélünk, kis konyhakert, vagy nagy termőterület, de ha kis konyhakert (ágyás) akkor megpróbálhatod távoltartani őket úgy, hogy lenyomsz a földbe lemezeket jó pár centi mélyen (60?).

Persze ez csak egy ötlet, lévén soha nem próbáltam:)

2012. szept. 12. 09:47
 2/11 anonim ***** válasza:
szerintem úgy, hogy hívsz állatvédőket, és elviteted őket...
2012. szept. 12. 09:57
 3/11 anonim ***** válasza:

Egészen biztos, hogy földikutyáról van szó? Az igazi földikutyák ritkák, kis esély van rá, hogy pont az legyen. Ráadásul (ahogy már írták is) Magyarországon fokozottan védettek, eszmei érték: 500.000 Ft!

Nem lehet, hogy inkább hörcsög vagy valami más hasonló jószág?

2012. szept. 12. 10:21
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, tudom hogy védett, nem is tudnám bántani, de a francba, miért pont a zöldséges kertembe garázdálkodik? De még ha egy párat meg is enne, egye fene, de megy végig a sorbon.

Tavaly is egész évben ebből lakmározott, alig hagyott belőle, meg az idén is, bosszantó.

Igaz, az is lehet hogy hörcsög, mert nem messze tőlünk valaki panaszkodott hogy a futó tujája alatt lakik egy hörcsög, és megtámadta.

2012. szept. 12. 12:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Valahogy ki kellene deríteni, hogy pontosan mi is az. Ha hörcsög, akkor "hurrá", azokat lehet csapdázni (élvefogóval is akár). Hosszabb távon elég nehéz védekezni ellenük, esetleg a föld alá helyezett galvanizált védőháló (vakond ellen szokták alkalmazni) őket is megállítja.
2012. szept. 12. 12:17
 6/11 A kérdező kommentje:
De honnan tudnám én azt kideríteni hogy ha a föld alatt járkál? Annyit látok, hogy sorba tűnnek el a zöldségek.... nagyrészt még a levelét is behúzza a kis piszok! A vakondháló azért nem működik, mert akkor nem lehet később felásni.
2012. szept. 12. 12:48
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
AZ tuti nem földikutya, az nem eszik zöldséget. Ezt próbáld ki : [link]
2012. szept. 14. 21:25
 8/11 A kérdező kommentje:

Ezek szerint eszik, sajnos....

"Táplálékát növények hagymái, gumói, gyökerei és gyöktörzsei képezik, de ha betéved művelt területekre, szívesen fogyasztja a számára megfelelő kultúrnövényeket is."

Füstpatronnal már próbálkoztunk, de kiröhögtek! :)

2012. szept. 15. 09:23
 9/11 anonim válasza:
Látom viszonylag régi már a kérdés, esetleg sikerült megoldani? es ha sikerült akkor hogyan? nekem is ugyan ez a problémám
2014. márc. 31. 21:14
 10/11 Csylla92 válasza:
500.000- 1000000 között van az eszme értéke! a környezetvédelmi titkárságon.
2014. ápr. 28. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!