Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogy kell helyesen felvenni a...

Hogy kell helyesen felvenni a Gázálarcot?

Figyelt kérdés
Vettem 1db Gázálarcot.3-as méretű.1-5 méretbe vannak.A méret az csak a pántok méretét jelenti vagy maga az álarc méretét ? És hogy kell helyesen felvenni,beállítani ?
2012. szept. 11. 15:41
 1/5 MRC31 ***** válasza:
Nos, nem tudom, hogy milyen típusú gázálarcod van, de igazából nem bonyolult. Nekem a munkám révén szükséges volt használnom, régi fajta "katonai" zöldet és fekete gumisat nagy panorámával. A tiéden is kell legyen állítható 2 vagy 3 gumis vagy hevederes pánt amit mindig a felhúzás után állítasz be úgy, hogy az arcra ráfeszüljön. Nem lötyöghet és a felfekvés alá ne kerüljön semmi mert ugye akkor beszivárog a gáz/füst vagy por. Amikor le akarod venni akkor a hevedereket kioldod és felfelé tolod mintha napszemüveget tolnál a homlokodra, gyorsan megtanulható. Mi standard felnőtt gázálarcokat használtunk, így a méretet illetően max. csak tippem lenne.
2012. szept. 11. 17:15
 2/5 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyenem van.Legnagyobb méretbe 1-2-3 nekem 3-as van.De ha felveszem akkor a szem résznek belül a legfelső fém része nyomja a szemüregem feletti csontot.Nem jól állítottam be ? Kérlek segíts

2012. szept. 11. 18:00
 3/5 MRC31 ***** válasza:
Ismerem ezt a típust, a katonai koppintása, de lényegében ugyanolyan. Van ugye két heveder ami oldalt van, azok adják a legtöbb feszítést, de a beállítás a felsőn múlik ugyanis ha az nem elég feszes és ugye még fel is csavarod a szelencét akkor előrehúz az egész mintha le akarna esni és akkor valóban az történik amit leírtál. Húzd feszesebbre a felső hevedert, majd próbáld fel, akkor helyes ha a szelencével együtt mozogsz, félrehajolsz stb. és nem csúszik le az arcról.
2012. szept. 12. 20:32
 4/5 A kérdező kommentje:
oké de ha a felsőt feszesre húzom akor az a baj.Hogy a pántokat ami összefogja középen az a bőr darab túl felül lessz a fejemen.Vagy az em baj ?
2012. szept. 15. 12:39
 5/5 MRC31 ***** válasza:
Nos, így látatlanban nem lehet meghatározni, hogy mennyire van felül vagy sem, alapvetően ez egy kis türelemjáték mire ráérzel, de gondolj arra, hogy éles bevetéskor nem vacakolhatnak a beállítással, felkapják a fejükre, meghúzzák a hevedereket, majd hozzáigazítják az arcukhoz és feszesre húzzák az összeset, nincs idő finomkodni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ezt Te állítod be, ami fontos, hogy legelőször a fenti hevedert állítsd megfelelő feszességűre és a két oldalsót használd csak fel és levételkor. Ha nem tapad az arcra akkor le és a fentit ismét állítani majd újra. Ha még mindig bizonytalan vagy akkor vedd fel és teszteld le biztonságos(!) körülmények között füsttel, ha nem szivárog be akkor siker!
2012. szept. 16. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!