Hogy kell helyesen ugrásváltani?
1. Ugrásváltást csinálni vágtában?
2. Honnan tudom, melyik lábra vágtázik a ló :
-egyenes úton
-körben
Köszi a válaszokat.
Ez jó kérdés, sajnos nem tudom. Pedig szívesen segítenék. De sajnos én sem tudom.. :S
Puszi:)
Hát én sem tudok segíteni..
De a 2.ban a második( :D) Körben: Amelyik lábad a kör közepe fele van arra a lábra vágtázol.Azt hiszem. Bocsi, ha rosszat mondtam.
Ezt személyesen egyszerűbb lenne elmagyarázni=)
Ugrásváltást egy jól betanított, alkalmazkodó lónak lehet betanítani.Ha nem tud megállni egy helyben amíg te akarod, ha nem tudod a vágta sebességét szabályozni,vagy még az ügetését sem, vagy hasonlók,akkor addig sztem ezzel nem is kell foglalkozni. Először tanulj meg biztonságosan alapdolgokat csinálni pl: szőrén lovagolni és akkor jöhet a többi. Vagy ha ez megvan,akkor azért ...
de mondjuk ha nem tudod eldönteni,hogy mikor vágtázol jól,akkor az elég gáz,tehát feltételezem elég kezdő vagy, ami nem baj! de akkor a lótól se várj csodát,hiszen hogy akarsz ugrásváltást csinálni,ha azt se tudod mikor mész jól?
Egyébként ha körön mész pl, és külső lábra ugrott be vágtába akkor bal csizma jobb szárral átugrasztod belsőre, vagy vissza ügetésbe és újra beugratod.
De ha jól ugratod be alapból akkor 100%hogy jó lábra fog vágtázni,mert neki is kényelmetlen a másik oldal.
Honnan lehet tudni mikor vágtázik jó lábra? Lenézel és meglátod, ilyen egyszerű.
Körön, fedeles lovardába, kinti részen belső lábra történik a vágta, ami azt jelenti,hogy ha befelé lenézel,akkor a bal első lába megelőzi a jobbot,hogy egyszerűen mondjam.De ezt érezni kell na.
Terepen pedig tök mindegy melyik lábra vágtázol, a lényeg,hogy váltogatni kell, ne mindig ugyan arra a lábra ugrasd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!