Denevér problémáim vannak. Valahogy el kéne magyarázni a bőregérnek, hogy kívül tágasabb. Ötletek? Többi lent.
Szóval,a falon,van egy lyuk,ami a kéménycsőhöz vezet,használaton kívül van. A lyukon van egy kartonpapír,ami nagyjából eltakarja az újságpapírt amivel be van tömve. Na,és ebbe a lyukba/kéménycsőbe,beköltözött egy bőregerecske...Tegnap ki akart jönni,megfogtuk,kivittük,elengedtük. Reggelre visszajött.
Gondoltam arra,hogy valami keményebb dolgot teszünk a lyuk elé,amin nem tud átjönni (fémlapot,műanyag edény tetejét) és akkor élhetne nyugodtan a kéménycsövében.
Esetleg még ötletek?
Szerintem rakjatok oda néhány napra valami erős zajforrást, ahol be szokott menni.(pl. rádiót hangfallal, vagy ilyesmit a szomszéddal előre megbeszélve)
Mondjuk, ha 3-4 napig ott van és egyfolytában bömböl, akkor elköltözhet, mert a denevérnek nagyon érzékeny a füle.
Most egyelőre megcsináltuk a fent említett lezárást a lyukhoz,ugyanis idő közben megint kijött...
A hangszórós dologgal csak az a gond,hogy ahol bejön,az a kémény házon kívül eső felső része.
Gondolom rendszert akar a dologból csinálni...reggel bejön a kéményen keresztül,a csőben tölti a napot,este kijön a lyukon keresztül,és megfogom (mert ugye a szobában nem szeretjük a denevéreket :)),elengedem,éjjel vadászik,reggel hazajön és kezdi elölről az egészet xD
Nahátna... :)
Ez mekkora! :)
Én irigyellek. Házi denevér. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!