Mitől lesz ilyen agresszív egy darázs?
Ma futás közben a Hármashatár-hegyen megtámadott egy hatalmas darázs. A földről pattant fel, talán beleléptem, de ezt nem tudom. Azonnal becélozta a lábamat, és szúrt. Én közben futottam tovább, csak a másik lábam odadörzsölésével próbáltam meg elhárítani, de csak pár másodpercre tántorodott el. Követett tovább, és újra szúrni akart, de akkor már odahajoltam, és megpróbáltam egy nálam levő cucc segítségével elnyomni, de erre is csak eltántorodott, és harmadszor is támadt. Akkor se sikerült megölnöm, de akkor már sikerült annyira megnyomni, hogy nem folytatta a támadássorozatát.
Kicsit még mindig fáj a csípés nyoma, pedig dél körül történt az eset.
A méheknek valóban kiszakad a fullánkja, amibe belepusztulnak, de a darazsak fullánkja nem szakad le, és mérgük is van. Ecettel borogatva enyhül a fájdalom.
Talán valóban azért támadott, mert felzavartad. A fészket nem szokták a földre építeni, maximum a föld alá, ezért nem hinném, hogy a fészkét védte. Amúgy az aszály miatt mostanában jóval ingerlékenyebbek a darazsak (is), engem a kerti csapnál szoktak rendszeresen letámadni.
"És a darázsnak is szépen kiszakad a fullánkja csak 1szer tud szórni."
ez NEM igaz!!!
a DARAZSAK eleve a FULLÁKKAL (illetve a mérgükkel) bénítják meg az áldozatukat, ami pl egy rovar, amit a "gyerekeinek" visz táplálékul. Olvass utána
Egy darázs többször képes az embert megszúrni - tapasztaltam én is, ugyanazon darázs háromszor szúrta meg a karomat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!