Létezik darázs riasztó? Nem lehet tőlük fürdeni a
medencében.
Figyelt kérdés
Idén vettünk egy nagy gumimedencét, és azóta a környék darazsai az udvarunkba járnak inni. Nappal kb. 30-40, de még este 8 köröl is legalább 2-3 darázs folyton ott van és nem lehet tőlük fürdeni !
Mit tehetnénk ez ellen ? Létezik valami ami elriasztja őket ? A víz megmérgezése szóba sem jöhet... készítettünk darázs csapdákat, de ezek semmit sem érnek, mégis melyiket érdekli egy kanál méz amikor ott egy egész medence...
vagy kiteszel máshová egy nagyobb vízfelületű itatót, vagy barkácsolsz egy darázscsapdát. flakon, bele két lyuk, amibe befelé szűkülő kis tölcséreket teszel, megtöltöd jó sűrű, cukros vízzel, és fellógatod valahová. ahogy belemennek, a tölcsértől nem fognak tudni kimenni, beledöglenek, a dögre meg mennek a társaik.
Csináltam valami hasonlót: kb. 2/3-ánál elvágott flakon tetejét szájjal belefordítom az aljába, bele pedíg mézzel kevert vizet öntöttem. A baj csak az hogy a medence sokkal jobban izgatja öket...
2012. aug. 26. 09:29
5/5 anonim válasza:
Tiszta, jó minőségű, étkezésre is alkalmas levendula olajat csepegtess a medencébe a vízre. A jó minőség a fürdőző emberek miatt kell, mert a csak illatosításra, párologtatóba való is jó egyébként a darázs ellen. Nem tudom,h mekkora a felület, de nálam, ha megjelennek a ház körül tömegesen a darazsak, akkor elég néhány csepp levendula olaj az ereszdeszkára méterenként, és eltűnnek. Ha megtalálom a fészküket, akkor arra is elég 1-2 csepp levendula olaj. A pincémet is levendula olajjal rovarmentesítem: az ajtó/ablak szemöldökfára, sarkaiba fröccsentek néhány cseppet, és nem jönnek be vagy ha betévednek, akkor gyorsan kimenekülnek a repülő rovarok. Hangya ellen nem jó, nem ezt használom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!