Nektek mi a véleményetek arról hogy a póráz nélküli sétáltatás be van tiltva, de a feltételek a normális állattartáshoz (kutyafuttató, kutyás kuka nejlonnal stb. ) nincsenek önkormányzatilag biztosítva?
Lehet hogy ezt a politika kategóriába kellett volna írnom, de itt többen vannak az érintettek.
Szóval az a lényeg hogy aki ismeri a saját kutyáját vagy egyéb állatát és tudja hogy az nem fog semmi hülyeséget csinálni annak nem kellene megadni a jogot hogy saját felelősségre póráz nélkül eleressze?
Főleg így hogy gyakorlatilag sehol nincsenek a feltételek biztosítva.
Nálunk nemrég építettek a kutyások a helyi képviselő magán adományából egy kutyafuttatót. De kuka pl ott sincs, sőt a környéken sem, csak a sima utcai szemetesek, nejlont mi viszünk a fölszedéshez.
Meg a társasházak kukái voltak de azokat újabban be szokták dobozolni kulcsosra a guberálók ellen így már azokba sem tudjuk bedobni.
Egyáltalán ha nem fényképez le a közterület felügyelő messziről, és észreveszem hogy jön felém és gyorsan rápattintom a pórázt akkor hogy fogja bizonyítani hogy nem volt rajta?
Jártam külföldön több helyen is ott minden második sarkon volt valami ha más nem egy leásott cölöp körbekerítve kis kerítéssel és a környéke fölszórva homokkal a kerítésen belül, amolyan kutyapisiltető, kakiltató. Meg kerületenként nem csak sima futtató, de tréningpálya is.
Szóval hogy gondolták ezt itt Magyarországon a "képviselő urak"? Ez itt már szokásos elfogadott hozzáállás?
Oké sokan a nagytestű kutyákra asszociáltak, azok valóban megijeszthetnek embereket/gyerekeket. De akkor mondjuk lehetne korlátozni hogy pl 15...20...kg alatt lehet így is sétáltatni. Meg lehetne mondjuk póráz nélkül de szájkosárral?
A nagyobb testűekre meg amúgy is elő van írva a szájkosár is.
Én félek a kutyáktól,és meglepő módon nem a Dán dogtól vagy a dobermantól (ha már a méretet vesszük)
Engem egy nyavalyás tacskó harapott meg úgy hogy a bokámat 4 öltéssel varrni kellett. A gazdája szerint egy szelíd kutya, csak azért támadott meg,mert érezte rajtam a barátnőm macskájának a szagát. Mondjuk ez is érthetetlen számomra,hogy történhetett,mert ez nem ok hogy egy zsebkutya megharapjon.
A másik a szájkosár. A szomszédom kislányának a keze azért tört el,mert egy rotti szájkosárral(fémes) játékból odacsapott. Véletlen volt ez tény. De mégis történt baleset.
Szóval azt hogy nagy kutya vagy kiskutya szabály nem a legjobb ötlet amit mondtál. A kistestű kutyák sokkal agresszívabban tudnak viselkedni néha..
Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy az emberi biztonság fontosabb mint az hogy a kutya pórázon vagy nélküle sétál.
De szerintem a legnagyobb probléma (és amivel igencsak foglalkozni kéne) az a sok kutyakaki. Egyszerűen képtelenség úgy közlekedni,hogy ne lépjünk a sok sz*rba bele..Én a kaki gondra keresnék megoldást,ha kell komoly pénzbírságot vezetnék be..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!