Mi baja lesz egy embernek ha meg harapja egy denevér? (normális válaszokat)
Figyelt kérdés
2012. aug. 17. 11:02
1/11 anonim válasza:
ez túl magas labda, ahhoz, hogy ne csapjam le:D batmaaaaaaaaaaan:DD
amúgy nem tudom, de szerintem veszettséget okozhat, ezért ha ilyen van, doki gyorsan!!
2/11 anonim válasza:
ha jól tudom veszettséget terjeszthetnek ,ezen kívül fogalmam sincs ,mint minden harapott sebnél tetanusz biztosan szükséges .
3/11 anonim válasza:
Jó esetben semmi. Rossz esetben veszettséget vagy más fertőzést kaphat, ezért ilyen esetben irány a doki, ugyanúgy, mint minden más állat harapásával is. De nem tudom, Magyarországon él-e olyan denevér, aminek szokása lenne embereket harapdálni.
(Nagyon rossz esetben pedig vámpírrá változol... bocs, nem tudtam kihagyni!)
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat....
2012. aug. 17. 11:11
5/11 anonim válasza:
Igen, mint minden emlős, a denevér is hordozhat veszettséget. Erre viszont van teljesen veszélytelen oltás. Elmúltak azok az idők, amikor azt még hasfalba adták, és veszélyes volt.
Más bajod nem nagyon lehet, én évente kb. 300 denevérharapást szedek össze, és semmi bajom.
7/11 anonim válasza:
Teljesen mással. De ha az a kérdés, hogy miért harapdálnak össze ennyire: "civilben" denevérkutató vagyok :)
8/11 anonim válasza:
Jó denevérkutató lehetsz, ha rendszeresen megharapnak :D
9/11 anonim válasza:
:D A denevér alapjáraton nem tudja, hogy nem fogom bántani, ha megfogom, úgyhogy hajlamos a védekezésre :)
10/11 anonim válasza:
De ha jól fogod, akkor nem tud megharapni :) Tarkójára a mutatóujjad, hüvelykujjadat a torkára, és voilá! Nem tud harapni :) (Persze míg az ember begyakorolja, szépen kicsipkézik az ujjait.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!