Szerintetek hol vannak idén a szúnyogok?
még eggyel sem találkoztam idén, de más repülő rovarral se nagyon...
mi történhetett?
derbeceni vagyok néha böszörménybe is vagyok de ott sincs semmi...
nem mintha hiányozna csak fura
én már gondoltam arra is hogy egy titkos biológiai támadás következtében elhullottak :D
Az igazság az, hogy az idén annyira meleg volt a nyár, hogy elmentek egy kicsit északabbra, mert itt nem bírták.
De igérték, hogy amint a hőmérséklet visszaáll a normálisra, jönnek vissza bosszantani minket. Amelyik nem ment északabbra, az a Balcsin nyaral, Veszprémben azért találkoztál vele, mert elment megnézni néhány történelmi nevezetességet. Azt hallottam nagyon szép város.
2 évvel ezelőtt nem volt szúnyogháló az ablakomon, és ezért mindig be kellett zárnom az ablakot. De az egyik éjjel rohadt meleg volt, azt mondtam, hogy nem érdekel, kinyitom... elé húztam a függönyt, és elaludtam. 1 óra múlva fölkeltem (amikor már idegesített, hogy zümmög a szúnyog a fülembe) felkapcsoltam a lámpát, és azt hittem rosszul látok. Ablak becsuk, rohanás a szülőkért. Számoltuk, nagyjából 150 szúnyogot csaptunk agyon 10 perc alatt.
Másnap megcsináltattuk a szúnyoghálót.
Ehhez képest tavaly, és idén is mintha kipusztultak volna. Idén kb. 3 db-ot láttam összesen, pedig nagyon sokat vagyok kint a kutyámmal, este is. Az erkélyajtóm is nyitva, amin nincs szúnyogháló, mégsem jönnek be szúnyogok.
A tavalyi és idei szárazság nem kedvezett nekik. A szúnyoglárvák kifejlődéséhez tartósan megmaradó pocsolyákra, vizesgödrökre van szükség. Ezekből idén nincs túl sok, ha esett is az eső, a keletkezett pocsolyák gyorsan kiszáradtak, a lerakott lárváknak nem volt idejük kifejlődni.
Minél csapadékosabb az év, annál több a szunyi, lásd: 2010.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!