Mit tegyek ha az autómal elütök egy vadon élő állatot? (vaddisznó, őz, nyúl, stb).
nagyon egyszerű...
ha elütöd akkor szépen kiszállsz, berakod a csomagtartóba mondjuk az őzikét, hazaviszed és csinálsz belőle őzpörköltet.
Általában csak akkor fizet a vadásztársaság, ha kifejezetten gondatlanság (vadhajtás,tábla elmulasztása)okozta az ütközést.
Per esetén általában a bíróság közös felelősséget állapít meg, ki-ki saját kárát fizeti.
Szóval elütés esetén jobb, ha otthagyod, vagy hazaviszed megsütni. Sajnos lyen abszurd a helyzet.
Egy ismerősöm bevitte a rendőrségre az őzet, ottt meg meg akarták bírságolni...
Ha nem sérült meg nagyon a kocsid, sürgősen pakold be az állatot, és ihaj! Én már több finom fácánlevesen vagyok túl ilyen módon. Az Őrségben segítettem egyszer egy fickónak, akinek behajlott a kocsija eleje egy kb. 1 mázsás vaddisznótól éjszaka. Megkerestük szépen a szegény halott röfit, aztán megoldottuk, hogy ne szennyezze a környezetet...
Vannak olyanok, akik így vadásznak :) Külön erre a célra kifejlesztett horpadt kocsival :) Semmiképpen ne csinálj belőle ügyet! Magyarországon ha tisztességes ember vagy, csak veszíthetsz!
Igaza van az utolsónak!!!! Képesek lennétek berakni a csomagtartóba úgy, hogy még szenved? Nem kellene inkább meggyógyíttatni? Milyen emberek... pff... tőlem le is pontozhattok, én csak leírom a véleményem.
Mi régen egy nyuszit ütöttünk el, hazavittük, meggyógyult és vissza vittük ugyanoda ahol találtuk. Nektek is ezt kellene tenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!