Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ha lenne a kutyákn...

Szerintetek ha lenne a kutyáknak, macskáknak és egyéb kisállatnak "társadalom biztosítása", csökkenne a felelőtlen állattartás és állatkínzások száma?

Figyelt kérdés
Úgy értem ezt, hogy ugyan úgy be kellene jelentened az állatodat, mint egy kisgyereket, és ebben az esetben csökkenne az állatorvosi ellátás költsége. Viszont havonta kéne fizetni egy bizonyos összeget a "tb"-re. Aki pedig nem fizeti, attól elkobozzák az állatokat. Az elkobozott állatokat pedig csak olyan fogadhatná örökbe, aki fizetni fogja havonta a "tb"-t. Tudom, hogy nevetségesen hangzik , amit írtam, de tegyük fel, hogy behozzák ezt a törvényt. Szerintetek jól vagy rosszul sülne el?
2012. jún. 26. 16:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyi lenne. Ha 300 forint/állat/év,azt reálisnak tartanám.

Ha ilyen ezres, meg tízezres díj lenne, azzal csak azt érné el a kormány, hogy tömegesen dobnák utcára a kutyákat, macskákat,degukat, hullámos papagájt és mindent,amire az adót kivetnék.

Amúgy pedig ez egy olyan dolog,ami simán kijátszható: ha tudom,hogy jön a befizetés ideje, kidobom a kutyát, aztán ha nincs chipezve(márpedig a többségük szerintem nincs, nem beszélve a degukról,papagájokról,amik abszolút nincsenek) , akkor ember legyen a talpán az az ellenőr, amely hitelt érdemlően rá tudja bizonyítani az illetőre,hogy ő dobta ki a kutyát, macskát,papagájt, degut, akármit...

2012. jún. 26. 16:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
vagy egyszerűen elviszem a szomszédba, állatmenhelyre, állatorvoshoz, vagy kiteszem az egyik legközelebbi országut szélén...(nem magamról beszélek persze,hanem általában...)
2012. jún. 26. 16:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, pedig tényleg tenni kellene valamit a sok felelőtlen ember ellen. Nem tudom miért, de én annyira tehetetlennek érzem magam néha ez ügyben. Tudom, hogy amit írtam az baromság, csak kíváncsi vagyok mások véleményére.
2012. jún. 26. 16:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem ha kéne erre tb-t fizetni sokaknak az lenne a reakciója, hogy inkább nem tartanak állatot (a meglévőt kiteszik az utcára), és ezzel nőne a kóbor állatok száma. Nem hangzik nevetségesnek amit írtál, de én inkább az állatvédelmi törvényeket szigorítanám meg, mert erre a mostanira magasról sz.rik mindenki. Egy olyan állatrendőrség kéne mint amilyen Amerikában van. Nézd meg mi folyik az elmaradott falusiaknál: a kutyákat láncon tartják, kenyérrel etetik, az újszülött kismacskákat/kutyákat agyonütik, vízbe fojtják. A falusiakat valahogy tájékoztatni kéne hogy a 21. században élünk, de felőlem börtönbe is zárhatnák őket, szvsz pár évre le kéne ültetni őket állatkínzásért...
2012. jún. 26. 16:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Következetesség kellene. Állatkínzásért börtön. Aztán szevasz. Máskor majd jobban meggondolja az illető, hogy szórakozzon-e.
2012. jún. 26. 18:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Én megértem, hogy az ultra állatvédőket nagyon zavarja a sok felelőtlen ember, de törvényekkel nem fogod meg nevelni őket. Ausztriában most lesz kötelező kutyatartásból vizsgát tenni. Lehet itthon is erre lenne szükség! Az újdonsült kutyatartónak vizsgán kellene bizonyítani, hogy kézben tudja tartani a kutyáját. Persze felkészítés miegymás után. Felmentést lehetne adni kutyakiképzőnek (ők automatikusan megkapnák a papírt).
2012. jún. 27. 09:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez nagyon jó ötlet lenne. Annyit hozzátennék, hogy a kutyakiképzőnek piskóta lenne a vizsga a sok problémás kutya után. :)

Szerintem minden állat tartását ehhez kellene kötni. Mert nagyon sokszor találkozok olyan emberekkel, akik úgy vesznek állatot, például tengerimalacot, hogy gőzük sincsen a dologról, csak bementek az állatboltba és a "tapasztalt, hozzáértő" eladó útmutatását követik és bíznak benne, hogy majd csak nem fordul fel a szegény állat. De sokan még ennyit sem tesznek meg. Ismerek egy embert, aki az ékszerteknőst egy hatalmas, mocskos terráriumban tartja, amit szénával szórt tele, és a szegény tekik ott fetrengenek, víz és élelem nélkül, a 40 fokos kánikulában, lassú kínhalálra ítélve. A nyáron megvett, meg befogadott macskái férgességben pusztulnak el, vagy a téli fagyokba, amikor vizet nem tesznek ki nekik. Van vagy ezerféle állat, és mind ilyen "majd kitalálom, mi kell neki" stílusban van tartva. Úgyhogy ennyit erről. Hiába beszélek neki, lesz*rja. Már fogadtam be tőle ékszerteknőst és tengerimalacot, de egyszerűen már hely nincs, ahová a többit hozhatnám. :(

2012. jún. 27. 12:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Itt az azonosítás a gond...

Kutya > chip. Oké, fizetik a biztosítást, kezeld.

Papagáj: hogyan azonosítható?

Van mondjuk 4, egy után fizetek, ha bármelyiknek baja van:

Ő AZ!

És így tovább... Ja, hogy jönnek ellenőrizni, hány papagájom van?

Még a kutyákat se, pedig ott sokkal szigorúbb a szabályozás.. (Van ritka kivétel?) Utcai ellenőrzésre gondolok, nem akkor amikor orvoshoz viszem..

2013. ápr. 4. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!