Szerintetek ha lenne a kutyáknak, macskáknak és egyéb kisállatnak "társadalom biztosítása", csökkenne a felelőtlen állattartás és állatkínzások száma?
Attól függ, mennyi lenne. Ha 300 forint/állat/év,azt reálisnak tartanám.
Ha ilyen ezres, meg tízezres díj lenne, azzal csak azt érné el a kormány, hogy tömegesen dobnák utcára a kutyákat, macskákat,degukat, hullámos papagájt és mindent,amire az adót kivetnék.
Amúgy pedig ez egy olyan dolog,ami simán kijátszható: ha tudom,hogy jön a befizetés ideje, kidobom a kutyát, aztán ha nincs chipezve(márpedig a többségük szerintem nincs, nem beszélve a degukról,papagájokról,amik abszolút nincsenek) , akkor ember legyen a talpán az az ellenőr, amely hitelt érdemlően rá tudja bizonyítani az illetőre,hogy ő dobta ki a kutyát, macskát,papagájt, degut, akármit...
Ez nagyon jó ötlet lenne. Annyit hozzátennék, hogy a kutyakiképzőnek piskóta lenne a vizsga a sok problémás kutya után. :)
Szerintem minden állat tartását ehhez kellene kötni. Mert nagyon sokszor találkozok olyan emberekkel, akik úgy vesznek állatot, például tengerimalacot, hogy gőzük sincsen a dologról, csak bementek az állatboltba és a "tapasztalt, hozzáértő" eladó útmutatását követik és bíznak benne, hogy majd csak nem fordul fel a szegény állat. De sokan még ennyit sem tesznek meg. Ismerek egy embert, aki az ékszerteknőst egy hatalmas, mocskos terráriumban tartja, amit szénával szórt tele, és a szegény tekik ott fetrengenek, víz és élelem nélkül, a 40 fokos kánikulában, lassú kínhalálra ítélve. A nyáron megvett, meg befogadott macskái férgességben pusztulnak el, vagy a téli fagyokba, amikor vizet nem tesznek ki nekik. Van vagy ezerféle állat, és mind ilyen "majd kitalálom, mi kell neki" stílusban van tartva. Úgyhogy ennyit erről. Hiába beszélek neki, lesz*rja. Már fogadtam be tőle ékszerteknőst és tengerimalacot, de egyszerűen már hely nincs, ahová a többit hozhatnám. :(
Itt az azonosítás a gond...
Kutya > chip. Oké, fizetik a biztosítást, kezeld.
Papagáj: hogyan azonosítható?
Van mondjuk 4, egy után fizetek, ha bármelyiknek baja van:
Ő AZ!
És így tovább... Ja, hogy jönnek ellenőrizni, hány papagájom van?
Még a kutyákat se, pedig ott sokkal szigorúbb a szabályozás.. (Van ritka kivétel?) Utcai ellenőrzésre gondolok, nem akkor amikor orvoshoz viszem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!