Szeretnék otthonra birkát vásárolni, hogy lelegelje a fűvet! VAn valakinek ezzel kapcsolatban tapaszatalatok és olcson hol lehtne hozzá jutni egyhez?
Figyelt kérdés
2012. jún. 22. 16:37
1/5 anonim válasza:
A birka társas állat, ne egyet vegyél. És mit tervezel télen, mikor nem lesz fű?
2/5 anonim válasza:
...és a rengeteg birka kakit ki fogja felszedni?
3/5 anonim válasza:
Már bocs, de ez marhaság. Annak a birkának kell egy istálló, hely, megfelelő kerítés stb. ez az egyik, am ásik, hogy ő nem fogja neked egyenletesre nyírni a füvet, mert van amit szeret, van miat kevésbé. Effektíve úgy fog kinézni az udvar, hogy kitaposott ösvények lesznek, itt-ott egy egy nagyob gyom, egyébként meg tarra rágva, mindemellett helyenként kiégve a fű. Harmadszor, azt az állatot télen etetni kell, lévén nincs fű. most akkor veszed neki a kaját bálánként 6 ezerért? Ennyi erővel bízz meg egy kertészcéget, pár ezerért lenyírják hetente az udvart, sokkal olcsóbb, mint élő állatot tartnai.
És akkor még nem beszéltünk az állatorvosról, oltás, féregtelítés stb.
4/5 A kérdező kommentje:
Miért szerintetek az utcán tartanám?
Persze h van neki helye!
2012. jún. 22. 16:48
5/5 anonim válasza:
Nekem vannak juhaim. Tény hogy nem egyenletesen legelnek. Porcsint, muhart megeszik, a talpas gyepet annyira nem. Tavasztól őszig elélnek a kerti füvön, de azért naponta egyszer csak adok nekik abrakot. dara, árpa, zab stb. Télen bent vannak, szénát esznek. Én elárulok neked valamit. Én sem veszem állandóan a bála szénákat. Nyaranta elég sokat kaszálok közterületeken, nagy füves helyeken, és szénapadláson szétteregetve nekem megszárad télre. Nagyon sokat spórolok ezen, nem kerül annyiba. Nekem jelenleg 30 db van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!