Kedden lesznek (fiatal) Halálfejes csótányaim. Hogyan kell őket tartani? Néhány alapdologgal tisztában vagyok. Többi lent.
Figyelt kérdés
Voltak már csótányaim,( Madagaszkári óriás), tudom hogy milyen sűrűn kell permetezni nekik a páratartalom miatt, meg hogy miket esznek. Milyen talaj lenne a legjobb alájuk? Tőzeg? És mivel fedjem le a terráriumot, ha üvegből van? Nem szeretném ha nem szellőzne, és bebüdösödne, de ki se tudjanak jutni. Vizet kell nekik betenni? Köszi a válaszokat.2012. máj. 12. 23:35
1/20 anonim válasza:
ez most tudom nem ide illő :/ de megnéztem rola egy képet ez az állat gusztustalan hányingerem van tőle ..:O
2/20 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy a csótány strapabíró.
Szerintem majdnem mindegy hogy tartod :D
3/20 anonim válasza:
Nem tartottam még csótányt úgy igazából csak egy darabom van xD
Ezek nem tudnak üvegen mászni szával nem szükséges lefedni. Talajnak meg szerintem is a tőzeg jó csak legyen bent nálunk tojástartó mert szeretnek elbújni. Víznek meg elég amennyit permetezel.
4/20 anonim válasza:
ffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuu
remélem nem a közelünkben laksz...
5/20 A kérdező kommentje:
Hát csak azért mert a madagaszkári csótány mászik az üvegen,ennek meg még szárnya is van.. :) Am köszi a válaszokat
2012. máj. 13. 00:11
6/20 A kérdező kommentje:
Ja és nem összetévesztendő a panelcsótánnyal... az strapabíró, ezek egzotikus állatok, melyeket nem mindegy hogy tartja az ember.
2012. máj. 13. 00:12
7/20 Platypus válasza:
Én is csak madagaszkárit tartottam, de az biztos hogy a lefedés kritikus pont. Volt egy terráriumom, aminek üveg teteje volt vékony résekkel, az újszülött csótányok simán kimásztak és elpusztultak a kiszáradás miatt. A sűrű szövésű fémrács jobban bevált. Ha barkácsolni akarod, akkor talán fa keretre feszíthetnél ilyen erősebb műanyag szúnyoghálót. Azért a szellőzést sem kell túlzásba vinni, mert az lecsökkenti a páratartalmat. Úgy a felét le lehet takarni egyszerűen egy üveglappal. A permetezés gyakorisága a terrárium adottságaitól függ, én pl. sosem permeteztem a bütykösöknek, a nedves talaj megoldotta magától az ideális páratartalmat.
8/20 anonim válasza:
hát kell egy terrárium meg egy olyan fedél ami nagyon finom szúnyoghálóból van.
kell bele néhány faág és rakhatsz növényeket is
alulra tőzeg, kókuszrost
egy tál legyen amibe a zöldségeket/gyümölcsöket rakod nekik
naponta permetezz 2x
9/20 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsokat! Már alig várom a kicsiket !! :) Offba kérdezném, hogy valaki nem tudna eladó madagaszkári óriást?
2012. máj. 13. 17:21
10/20 anonim válasza:
most költözünk ide, és van pár csótány, undorodok, félek tőlük, azon vagyok h kiírtsuk őket te meg ieneket veszel:SS undorítóóó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!