Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A hörcsögöm nem eszik. Probléma?

A hörcsögöm nem eszik. Probléma?

Figyelt kérdés

4 napja kaptam egy törpehörcsögöt. Mindennap kap friss zöldséget (meg száraz magokat), de alig eszik. Fiatal még, de attól függetlenül keveset eszik. Mi lehet a probléma? Lehet, hogy az új környezet miatt? Még nem tudott rendesen alkalmazkodni? Egyébként nagyon barátságos hörcsög, ha benyúlok egyből mászik be a kezembe, hogy vegyem ki.

Illetve próbálkoztam megállapítani a nemét. Megnéztem milye van és néztem képeket is a neten, de valahogy még mindig nem vagyok biztos benne. A feneke fölött van neki egy kis "dudor" vagy nem tudom, hogy mondjam. Akkor ő most hím? Az a here?

2012. máj. 10. 16:36
 1/3 anonim válasza:
Ha nem eszik, akkor nem baj. A hörcsögök élelmet raktároznak. Én pl. az enyémnek 3 naponta adok enni. Friss dolgokat meg ritkán kap, mert nem nagyon eszi meg. És ha hozzáérsz és van egy kis dudor, akkor fiú.
2012. máj. 10. 20:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Pár éve volt már hörcsögöm, kettő is. Azok is mindig kaptak friss zöldséget vagy gyümölcsöt, magokat nem adtam azoknak sem mindennap, hiszen az nem aszalódik össze. Megszoktam már, hogy ők "igényelték", faltak mindent, amit beraktam, de persze nem vittem túlzásba. Először azt hittem, hogy beteg vagy valami baja van, de tegnap este ette az almáját. Úgyhogy valószínű tényleg semmi baja. Már legalább tudom, hogy ő nem igényli a mindennapi friss ételt. Majd két naponta adok neki frisset. Mag meg mindig van bent, szóval éhen sem hal. :)
2012. máj. 11. 13:23
 3/3 anonim válasza:
Nekem eddig hat hörim volt, és egy hétbe telt, hogy rájöjjek, melyik mit szeret és milyen gyakran igényli a friss dolgokat.
2012. máj. 12. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!