Miért eszi meg a hörcsögöm a kicsieit? 7 született már csak 4 db van! ( 2 hetesek )
hallottam olyat is ,hogy a fiú hörcsögöt külön kell tenni és nem stresszel a lány! megtettem még mikor megszülettek de hiába... egyen ként eszi őket pedig szép életre valók :) azért remélem hagy belőlük
köszönöm a választ
Igen, a fiút külön kell tenni, általában ők eszik meg a kicsiket.
A hörcsögöknél is gyakran előfordul, hogy a mama gondoskodó szülőből átvált vérengző fenevadba és előzetes bejelentés nélkül, főfogásként egy kis salátával elfogyasztja gyermekeit. Az ilyenfajta kannibalizmus főleg az első ellésnél fordul elő, amikor a mama nyilván zavarban van, nem tud mit kezdeni a gyermekáldással rá háruló feladatokkal, illetve akkor, ha nem hagyjuk nyugton az anyát. Az is kiváltó ok lehet, ha másik, kifejlett hörcsöggel tartjuk együtt, vagy ha túl gyakran vesszük kézbe a kicsiket. Ha nem akarunk véres családi drámát a terráriumban, akkor nem tanácsos bolygatni az almot az ellés után legalább két hétig.
nem nyúltam hozzájuk pont ezért :/ csak enni,inni adok nekik... na sebaj majd lesz valami
köszönöm
Adsz elég fehérjét, állati eredetű kaját az anya hörinek???
Mert akkor is megeheti, ha nincs elegendő fehérje nála!
Ilyenkor minden nap adni kell neki legalább 2-3 fajta állati eredetű kaját!
Pl. tejföl, túró, keményre főtt tojás, főtt vagy sült natúr csirkehusi, sajt...stb.!!
Nekem is terhes volt a hörcsögöm, így vettem, persze nem tudtam róla. Nálam lefialt. 8 hörinek adott életet és szépen felnevelte mindet!
Én megkétszereztem a gyümölcs adagját, hogy legyen elegendő vitaminja és folyadék, és minden nap adtam neki állati eredetű kajából legalább 2 fajtát!
És 2 hetes korukig nem háborgattam, nem figyelgettem őket, nem szabad ilyenkor hozzájuk nyúlni még!
Így sikeresen felnevelte mindegyiket és makk egészséges mindenki!
kap minden felé kaját ! de a 4 höri azóta is él :) szerencsére
köszönöm mindenkinek a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!