Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » E milyen bogár?

E milyen bogár?

Figyelt kérdés
Jobb képet nem sikerült, de próbálkozom. Eltettem befőttesbe a lakótársat. Viccet félretéve, milyen bogár? Ugye nem vmi csótány? Kicsit meg vagyok ijedve, mert ilyet még sosem láttam, ma már a harmadik ilyennel futok össze. És sajnos elégggé koszos, lelakott a hely, ahova költöztem.
2012. máj. 8. 07:28
1 2
 11/13 Platypus ***** válasza:

Ez nem csótány, 100% hogy bogár. Mármint igazi, rendszertani értelemben vett bogár, a csótányok pedig nem azok, csak úgy becézzük őket. Egy ilyen homályos kép alapján nehéz biztosat mondani, de szerintem pattanóbogár lesz.

[link]

2012. máj. 8. 10:47
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Rákerestem a pattanóbogárra, wikipédián találtam egy képet [link]

nem tudom megmondani 100 %-ra, hogy melyik, de biztos az. Megnyugodtam. Panelból most költöztem kertesbe, és nagyon megijedtem! Nem hiányzott volna egy gyors költözés.

2012. máj. 8. 11:41
 13/13 polarbeer ***** válasza:

Ez egy pattanóbogár-faj. Az élő állatokkal úgy lehet játszani, hogy megfogod a potrohát, és megfigyeled, mit csinál a "nyakánál". Kis pattanókészülékével hirtelen tudja a fejét biccenteni. Ha hátára fordítod egy asztalon, hirtelen felpattan, és ha mázlija van, akkor a hasára esik.

Nem kártevő bogarak! Nem kell tőlük félni! Jelenlétük gazdag szerves anyag összetételű talajra utal. Tehát ha ültetsz a kertbe, akkor jó termést várhatsz, mert igazi, jó föld van nálatok! :) :)

2012. máj. 25. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!