Büdösbogár ellen valami használható ötlet?
Talán azért nem találtál semmit neten, mert nem büdösbogár a neve a bogárnak? Amúgy meg csapkodd szét őket, vonzzák egymást...
Végső esetben kikénezed az ablakokat meg az erkélyt.
Gondolom a poloskára gondoltál, ami még véletlen se bogár. Most őszintén, miért zavarnak?
Nálunk meg minden tele van pókokkal, meg tőzeglegyekkel, meg muslincákkal. Soha nem szoktam megölni őket, megtanultam velük együtt élni. Mi emberek vagyunk azok akik elvettük az állatok életterét, nekik kéne inkább kiirtaniuk minket...
Egy bevált tipp( max fél órája próbáltam és ismerősöm is sokat csinálta már és tényleg beválik):
Szívd fel őket porszívóval! nemtudnak kijönni belőle, és legalább nem kell venned hozzá mást :D
bár azt a másik módszert is próbáld ki mert azzal ha pl eltudod űzni őket akkor az már jobb :)
Tőzeglégy, muslinca... lol.
Itt meg tiszta a lakás, és sehol egy alkoholista a családban.
Nem rothad nálunk semmi, és nem is erjed.
Szoktunk takarítani, te agyament állatvédő.
Még egy vegetáriánus hiányzik, aki vallási okokból nem eszik állatot, csak mert az sem tartozik a kérdéshez.
Első körből javaslom, a kemotox-ot meg se próbáld!
Attól egyetlen estben döglik meg. Ha belefullad.
Porszívó.. nem tudom, én nem lennék vele kibékülve, ha másznának ki a porszívó csövéből, ezek a nagyon is szívós dögök.
Szerencsére nem egy légy reflexel bírnak, így könnyen begyűjthető.
Nálam megy le a wc-ben. (vissza a természetbe, ha ez így tetszik.)
Tudtommal sajnos nincs természetes ellenségük, és irtani sem lehet őket megfelelő hatékonysággal.
A városi környezet nem a természetes élőhelyük, lenne nekik elég rét, erdő, de sajnos az ilyen agyament virágtaposó természetvédők mocskaiban remekül el vannak, és befészkelik magukat a tiszta helyekre is. Befúrják magukat az ajtó, de leginkább ablaktokokba, és vidáman kitelelnek ott. Rendkívül szívósak, és ha jól emlékszem, csak károkozók, semmi hasznuk, még a madarak sem eszik őket meg kártékonyak, megtámadják a zöldségeket, és a fákon is nagyon jól elvannak. Inváziós fajta.
Mint minden ilyet, ezt is afrikából kaptuk, az onnan származó zöldségekkel együtt.
Elvileg irtani kint természetes úton irtják, parazitákat telepítenek rájuk, amik aztán belőle táplálkoznak.
Itt nincs ilyen.
Használj a poloskák ellen kapható Decis rovarölő szert!
Jelenleg ez az egyetlen szer, ha irtani akarod.
Sajnos nálunk is elég sűrűn előfordul! Redőnytok,erkélyen a kint tárolt holmik mögé bújnak.Zárt ablakon keresztül is utat találnak maguknak.Én sem tudom az ellenszerüket,de mint minden éjjeli rovar ezek is a fényre és a melegre jönnek a lakásba. Igen,sajnos Afrikából hozták be őket a harlekin katicabogárral együtt,amik szintén elterjedtek nagyon nálunk.
Én sem találtam megfelelő irtást ellenük sajnos,pedig bármiféle info jól jönne.
Ha valaki tudna valamifajta megoldást a szóbanforgó büdikék kiiktatására, azt nagyon megköszönném.
Esetemben a roh@dékok befészkelték magukat a légkondi külső egységébe, és a ventillátor sorra darálja be őket, így nem túl kellemes szag terjeng a lakásban..
Rovarirtószert nem merek rájuköntetni, így egy alternatív ötletnek nagyon megörülnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!