Mi a véleményetek arról, ha valaki kutyát/macskát tart panelben?
Vőlegényemmel panelben élünk,és ő szeretne kutyát vagy macskát. Ezzel nincs gond,én is imádom az állatokat,otthon egy egész állatkertünk volt. De én panelbe nem szeretnék,mert nem hinném,hogy az állatnak való hely. Nekik a napsütés kell,puha fű,szaladgálás nem az,hogy egész nap a négy fal között kuksoljon,és csak napjában 1-2 szer mehessen ki.
Nektek mi a véleményetek erről? Esetleg tapasztalat?
Köszönöm a válaszokat
Az én 7éves macskám is nagyon jól érzi magát szerintem a társasházba.
Nagy erkély van jó időbe sokat szeret ott ülni,nézelődni.
Sokat törödünk vele.Amikor megszületett a "gazdája" vizbe akarta fojtani a kiscicákat(vidéken ez gyakran szokás a házicicáknál=( ),és az unokája könyörgésésre egy hetet adott neki,hogy találjon gazdát a cicáknak különben...szegény unoka itt rohangált kétségbeesetten h megpróbálja őket elajándékozni.
Mi meg befogadtuk,nagyon szeretjük,finom kajákat kap,játszunk vele és boldog cica.Nem érzem úgy,hogy jobb lett volna neki meghalnia.
Szerintem ha fenntartásaid vannak,Te is keress egy szerencsétlen sorsú állatot,pl. menhelyről,hidd el ezerszer csodásabb lesz neki szerető családnál panelba lakni,mint egy kis ketrecben,vagy elaltatva.
Macskát minden további nélkül lehet tartani ,nagyon jól elvannak a lakásban,boldogok ott és szobatisztaságra tanítani sem kell őket.
Kutya azért más,nem mindegy milyen fajta,kistestű szobakutyákat nem véletlenül hívják így ,ők a kertben lennének elveszve ,télen megfagynának stb.Nagytestűek közül meg kerülni kell a pásztor ,vadász és juhászkutyákat, nekik kell a mozgás az élettér.Extrémnagy kutyákkal sem lehet valami öröm az élet a pici panelban. No meg a napi többszöri sétákat is be kell vállalni évekig minden áldott nap ,ami bizony nagyon fárasztó tud lenni és sok év után meg tudja unni az ember,hogy meló előtt és után amikor dögfáradtan hazaesik még a kutyát is körbehúzza a telepen.Én ezt kihagynám,szóval nem tartanék kutyát panelban. De tudom ,hogy sokan megteszik,én csak mint otthonülő nyugdíjas tudnám ezt elképzelni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!