Elég sok molylepke termett nálam nem tudom, hogy honnan jönnek, mivel lehetne kiirtani őket végleg?
Figyelt kérdés
estleg van valami fészkük,azt merre találom,milyen ruhában vagy bármiben2012. márc. 30. 16:46
1/8 anonim válasza:
nekem is volt ilyen kikeltek a szotyiból ami a szekrénybe volt mindig csak szálltak ki onnan nem tudtam mi az, igen ilyen melegebb időbe már jöhetnek.
2/8 anonim válasza:
1 Khemotox, 2 Levendula be a szekrénybe; 3 Naftalin. Ez mind kell, váltogatva, mert hozzászoknak a dögök.
3/8 anonim válasza:
Pakold ki az élelmiszereket a szekrényből, nézd át a magokat, liszteket, mosd át a szekrényt, tegyél bele friss vagy szárított levendulát.
4/8 anonim válasza:
Nekem a macskáim pusztítják őket. :)) Meg is eszik.
5/8 Törpilla57 válasza:
Gondolom, aki a Chemotoxot stb. ajánlotta, ő a ruha molylepkére gondolt. A köv.válaszoló viszont már az élelmiszer molyra tippelt, mivel ő az élelmiszerek kipakolását ajánlotta. Ez utóbbit nehezebb kiirtani, amibe belement(liszt, búzadara, tészta stb.)legjobb kidobni. Célszerű inkább megelőzni a dolgot, lehet venni kifejezetten élelmiszer moly elleni ("RAGASZTÓS") irtószert, felakasztani a speizba, vagy ahol vannak a lepkék. Odaragadnak, mert valami "szexis" illatot árasztanak. Mi üvegbe szoktuk tenni a megkezdett lisztet, búzadarát stb., a teljes zacskót nylon zacskóba teszem, és jól becsomózom. A baj akkor van,(ez nagyon gyakori), amikor már a megvásárolt lisztes zacskóba betelepült a lepke lárvája... akkor csak a kidobás "segít"
6/8 Platypus válasza:
Először is csapj le egyet, és nézd meg nagyítóval, ruha vagy élelmiszermoly-e. Az élelmiszermoly szárnyán keresztben egy világosabb sáv van, a ruhamoly egyszínű szürkésbarna. Ez alapján sejthető, hol van a fészkük. A kajamoly csak úgy irtható, ha megkeresed, miben szaporodnak. Tipikusan ezeréves elfelejtett szárazélelmiszerben szoktak tenyészni, pl. liszt, tésztafélék. A ruhamoly ellen jó a levendula meg a feromonos csapda, de ott is az az igazi, ha megtalálod a szaporodóhelyüket. Itt a gyapjú ruhaféléket, szőnyeget, bőröket kell figyelni. Meglepő helyeken is lehetnek, nálam megtalálták a fiókban az emlékbe eltett hajtincset, és azt zabálták fel.
7/8 anonim válasza:
A fene gondolta volna hogy ilyen sok fajta moly van...
8/8 A kérdező kommentje:
köszi
2012. ápr. 2. 19:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!