Szeretnék egy kecskét a kertes házunkba, főleg a gyerek miatt. Egyáltalán mit kell tudni a kecske tartásáról? Mik a feltételei, velejárói?
Teljesen laikus vagyok.Minden hasznos információ érdekel.
Köszi!
Az igaz, hogy nagyon leleményesek és mindenevők, nálunk többek között egy régi trabant kaszniját is elfogyasztotta :)
Viszont ha van egy megfelelően megépített, fedett karám, akkor nyugodtan lehet tartani (persze nap közben érdemes lemozgatni, kiengedni, hatalmas a mozgásigényük!). Nagyon hálás jószágok, szívesen játszanak a gyerekekkel is. Rengeteget legelnek, nagyon jó tejet adnak, tehát én biztatnálak a tartására. Az nem igaz, hogy büdösek, rendben kell tartani a helyüket, mint minden állatnál és kész.
Ezt nézd még át, aztán hajrá:
Első: nem bírom abbahagyni a röhögést, ahogy elképzelem egy épület tetején a kecskét, amint hót nyugodtan nézi a tájat x'D
Egyébként olyan édi állatok, én is szívesen tartanék, ha lenne kertem. De ezek szerint nehéz vállalkozás lenne. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!