Holnap el kell altatni a 11 éves kutyámat. Hogyan tudnék hamarabb túl lépni rajta?
Nagyon sajnálom ami történt.
Az én kutyusom most lesz 12 éves. Sajnos nekem is fel kell készülnöm lassan... de szerintem nem lehet :(
Nagyon szeretem őt, ahogy te is a te kutyusodat. És hidd el, ezt ő is tudja.
Ne sírj miatta, ő már egy jobb helyen van, ahol boldog. Onnan néz le rád :) Ha fordítva lenne te sem szeretnéd szomorkodni látni...
Ha szeretnél másik állatot, kutyust akkor nyugodtan. Attól őt még nem felejted el. Majd mesélhetsz a kicsinek a régi kutyusodról :) és megtaníthatod őt is azokra a trükkökre.
Ha eltemetni nem is tudjátok ott, akkor készíts neki kis emlékkertet. Ha fiatal vagy rajzolhatsz is neki meg nem tudom. Karácsonyra készíts kis fenyőfát és tedd ki neki. Mindig vigyél virágot. Csinálhatsz kis keresztet is, 2 összeerősített fadarab is megteszi, vagy amit találsz.
Oda kimehetsz hozzá beszélgetni. Szépen körberakod kövekkel stb. MIndegy milyen lesz, a lényeg hogy szeretettel csináltad, Neki.
Akár a szobában is csinálhatsz egy sarkot, fényképekkel. Aranyos kis dolgokkal. Mindig teszel oda egy váza virágot, amikor tudsz. Bár ha azt minden nap látod szerintem csak nehezebb. Ha van lehetőséged akkor kintre kis emlékkertet. A nyakörvét eltemetni is jó ötlet.
Gondolj a sok szépre és nyugodj meg. Miatta nem kell aggódnod, mert már egy szép helyen van ahol jól érzi magát. Te pedig idővel túlteszed magad rajta. Én sok cicát vesztettem el, hónapokig nehéz volt... de már kibírom valahogy és vannak cicáim most is. Persze a kutyusom az életem. Családtagok temetésén nem sírtam soha, de ha a kutyámmal bármi történne (ne adja isten) akkor biztos sírnék napokig.
Ne gondolj mindig rá, menj a barátokkal szórakozni, de mondd el nekik mi történt, hogy ne hozzák utána szóba és legyenek megértőbbek most veled egy ideig. Ha már otthon vagy nézd sokat a tv-t (tudom, nem a legjobb dolog) de legalább nem gondolsz annyit a fájdalmadra és máson is jár az agyad. Azért az elején nem árt kibeszélni pl. anyukáddal, hogy milyen aranyos volt a kutyus mindketten mondotok róla történeteket, hogy milyen volt ekkor, meg akkor. ami eszetekbe jut. Így könnyebb feldolgozni, mégha akkor nagyon sírsz is. És a szépre fogsz emlékezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!