Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Holnap el kell altatni a 11...

Holnap el kell altatni a 11 éves kutyámat. Hogyan tudnék hamarabb túl lépni rajta?

Figyelt kérdés
Már halt meg 2 kutyánk(öregek voltak),de akkor még kicsi voltam és nem rázott meg ennyire,de most a 11 éves barátomat kell elaltatni(német juhász keverék hátsó lábaival van gond és melldaganat gyanús) és minden nap vörösre sírom a szemem.Nagyon rossz a szemébe nézni,azzal a tudattal hogy nemsokára már nem lesz többet.Látom a szemében a bánatot és tudom,jobb lesz neki ott..Az egyik felem nem engedné ell,de nem lehetek önző.Annyira sajnálom,hogy az iskola miatt az utobbi 1 évben nem foglalkoztam annyit vele.Sétálni se vittem sokat,csak a nagy kertbe rohangált.Annyira bánom,ezt az 1 évet..
2009. jún. 11. 17:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
Szia!Előszőr is: nagyon sajnállak és együtt érzek veled :( borzasztó lehet....na de a kérdésre válaszolva: én azt tenném hogy egy ideig még "siratnám" és azután egy kis ideig minnél kevessebbet próbálnék rá gondolni pl:ha van közös képetek vagy egyáltalán képed róla akk azt egy idejig ne nézegesd és próbáld baártokkal vagy ilyesmikkel eltölteni az időt hogy addig se gondolj rá...Remélem azért hasznos volt a válaszom én csak megpróbáltam segíteni...drukkolok neked és őszinte együttérzésem :S :(
2009. jún. 11. 17:47
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen válaszod.Megprobálom nem nézegetni őket,de csak-csak bevillan 1-1 kép mikor még kölyök volt és kis kajla volt a füle..Istenem:(

Ha olyan olvassa akinek van kutyája-macskája gyorsan ölelgesse meg őket,ki tudja meddig van itt.

2009. jún. 11. 17:51
 3/14 anonim válasza:
85%

Átérzem a helyzeted, hasonlóan nehéz volt az én szituációm is. Mi 4 éve költöztünk városba egy közeli faluból, ahol születtem és 16 évig laktam, ott volt egy 10 éves kutyám, belgajuhász volt a kislány :)

Nagyon szerettem, én neveltem, tanítottam, és nagyon sokat beszéltem hozzá, elmondtam neki mindent, a terveim stb.

Aztán szüleim elváltak, és el kellett adni a házat, viszont a kutyát nem tudtuk magunkal hozni, az új lakók vállalták, hogy megtartják, és lejárhatok hozzá, elvihetem sétáltatni. Aztán fél év mulva anyumat hívták, hogy a kutyám meghalt.

Én is sírtam miatta, akkor is amikor elköltöztünk.

És nem voltam vele, engem ez bánt még most is, pedig már 20éves fiatalember vagyok.

Én csak annyit tudok mondani, hogy legyél vele amennyit csak tudsz, ülj le mellé, beszélj hozzá, ha kell heveredj le mellé, a kutya érzi hogyha szomorúak vagyunk vagy boldogok, idézd fel neki amikor megkaptad, és hogy szereted. Tudom hogy nehéz lesz, de légy vele az utolsó perceiben is. Hadd lásson.

Hülyeségnek hangzik, de én igy tudnám jobban elengedni.

Túllépést az nehezíti, hogy érezni fogod hogy nem lesz ott körülötted, valami hiányozni fog.

El kell terelned a figyelmed, korodat nem tudom, ha fiatal vagy haverokkal, ha házas akkor gyerekekkel, feleségeddel, ruccanjatok ki valahova.

És merj róla beszélni valakinek néha, hogy nagyon hiányzik. Később egy másik kutya esetleg el tudja felejtetni, de persze örökre sosem, a kutyára kell emlékezni és nem arra hogy már nincs veled.

Én ezt tudom tanácsolni, és nagyon sajnálom.

2009. jún. 11. 17:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
"Mennyire viselheti meg az embert a kutyája halála?" Ezt a kérdést én magam tettem fel Novemberben.Kérlek olvasd el a válaszokat.Sokat segített nekem is.Sajnálom.
2009. jún. 11. 17:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Fél éve, hogy meghalt a két kedvenc kutyám. Az egyiknek nagyon sokat köszönhettem, jobb emberré tett. Nagyon szerettem, s szeretem is. Nagyon hiányzik. Minden nap eszembe jut, most is potyogó könnyekkel írom ezeket a sorokat. Az én drágámat, nem elaltatni kellett, hanem megmérgezték, pedig vittük orvoshoz, de mégis ez lett vége. Én még mindig nem vagyok túl rajta. Legrosszabb az volt, amikor fizikai tüneteket produkáltam a depresszió miatt. Nem sok mindent tudok tanácsolni ebben a borzasztó helyzetben, talán annyit, hogy búcsúzz el tőle, fogd a kis mancsát, mikor elalszik. Aztán mindig beszéld ki a fájdalmat magadból, sír ki magad mindig. A sírjára mindig vigyél neki virágot. Nem lehet mit mondani... Sajnálom. :'(
2009. jún. 11. 18:12
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek!

Szörnyű tudni,hogy már csak 1 nap..nem jó tudni előre valakinek a halálát..A másik kérdést is megnéztem,nem tagadom zokogtam.Megfogadom,fogni fogom a kis mancsát csak attól félek,hogy rettenetesen sírni fogok és végül azt mondom NE!..de igen..kell:(

Azt is sajnálom,hogy eltemetni se tudjuk,de a nyakörvét elteszem talán azt temetem el jelképesen és szép szikla kertet készítek rá...

Köszönöm még egyszer!

2009. jún. 11. 19:04
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom:((Egy mindig legyen előtted:ha ő nem lett volna,akkor rengeteg mindenből kimaradtatok volna,én ezért vettem magamnak egy másik állatot(cicát).Nem pótolnia kell az elvesztettet,hanem nekem jó érzés neki adnom a szeretetemet. A kutyusodat pedig sirasd meg,és mondd el neki,hogy miért kellett így döntenetek. Vigyázz magadra nagyon!
2009. jún. 11. 19:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Belegondoltam ha az én cicmat kéne elaltatni.én is szörnyen érezném magam.használd ki az tolsó perceket amíg vele lehetsz.Sajnálom.:(.
2009. jún. 11. 20:08
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a magyarázaton elsirtam magamat olvasás közben.

Nagyon sajnálom részvétem!

legyél sokat barátokkal,hogy eltereljék a figyelmedet.

Ha eszedbe jut akkor se az jusson az eszedbe ,hogy meghalt hanem az ,hogy mennyire sok ó dolgot csináltatok eggyüt!Nagyon sajnálom.

puszi

2009. jún. 11. 20:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom! Őszintén sajnálom.Már nekem is elkellet engednem a legjobb barátom.Ő egy amerikai buldog kislány volt.Szegény 2 éves korában halt meg.Még most is nagyon hiányzik.Azt tudom tanácsolni,hogy légy erős.Adj neki annyi szeretetet amennyit csak tudsz.puszi
2009. jún. 11. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!