Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A birkatartás jó ötlet?

A birkatartás jó ötlet?

Figyelt kérdés
Van 3ezer nm bekerített füves területem arra gondoltam birkákat lehetne tartanom. Olyan 8-10 darabra gondoltam. Dupla haszon mert nem kell nyírnom a füvet és ha szaporodnak még a húsát is eladom. A szőréről nem is beszélve...:) Van valakinek ebben tapasztalata? Költségek, munkák velejárók minden...?

2012. febr. 16. 18:19
 1/9 anonim ***** válasza:

jobb, mint a kecske, mert az olyat is megesz, amit nem kéne, a füvet meg csak akkor legeli, ha nincs más. :) A birka meg nem ilyen, hanem birka...

még juhtúród is lesz! Amúgy jó ötlet!!! nem értek hozzá

2012. febr. 16. 18:25
 2/9 anonim ***** válasza:
én ismerek olyat, aki ugyanilyen elhatározásból vett birkákat, ették is a füvet rendesen, viszont nem szaporodtak még, pedig egy éve is megvannak már.
2012. febr. 16. 18:28
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen a kecskét én is hallottam „megeszi még a drótkerítést" is...:) Azt semmiképp se, mert sok-sok fiatal gyümölcsfa is van a telken. A szaporodás ezek szerint a birkáknál nem annyira ösztönös?! Érdekes...

Köszi a válaszokat de várok további tapasztalatokat is.

2012. febr. 16. 18:57
 4/9 Mailerdeamon ***** válasza:

Ahol én láttam birkát ott volt kos a juhok között és nem meglepő módon szaporodtak is. :)

Amúgy nem tudom hogy megéri-e. Sokat nem kell velük foglalkozni az biztos, de a gyümölcsfákkal azért vigyázz. Beállónak elég nekik egy nagy háromoldalú beálló, amibe a szénát bedobod meg ahol az itató van.

De szerintem ebből többet megtudsz: [link]

2012. febr. 17. 21:17
 5/9 anonim ***** válasza:
mekkora a gyümölcs fa? haza vágja a birka! kos meg kell a jerke mellé,a birkának meg gyapjúja van és nem szőre! nem kell vele sokat foglalkozni ,de úgy is kapod vissza a hasznot belőle!
2012. febr. 18. 12:58
 6/9 anonim ***** válasza:
A szaporodás minden állatfajnál ösztönös. Ha nem szaporodnak akkor a tartáskörülményekkel van gond.
2012. febr. 21. 19:08
 7/9 anonim válasza:
Azért nem szaporodtak még a birkák mert 1 éves kór allatt semmikép és megéri ha télleg nagyon akarsz velük foglalkozni a költség csak elöször nagy de ha tejes bárányt veszel azt már 1500Ft-ért is kapsz (mi is ennyiért veszzük) csak azt szoptatni kell és házi tehén tejjel! Ez fontos mert a boltitól megdöglik! A fűre vigyázz mert a birka álltalában olyan hogy amíg van esszi és akár meghalhat a sok fűtől főlleg tél után mert akkor még nagyon friss! De télre és még nem lesz jó minőségű fű 1 nagybálla szénát vegyél kb 6000Ft és nekünk 8 bitkára elég 2-3 hónapig!
2012. aug. 8. 19:41
 8/9 kawa550 válasza:

Van egy hobby birkám, én is a fűnyírás miatt vettem, de feleslegesen, mert ez bármit megeszik csak a füvet nem, azt továbbra is nyírnom kell.:))))

Virág/cserje/bodza/szederfa levele stb, bármi ami zöld ízlik neki, a csemegeként kapott kukoricáért meg egyenesen megőrül, de füvet még egy falatot se evett.

Az a szerencséje hogy nagyon szelíd, játékos, jópofa jószág, különben már ment volna a háztól.

A kutyával együtt nem tarthatóság hülyeség, nálunk 2 collie és egy border collie a társa a kertben, nincs elkerítve, egész nap együtt lóg velük és gyakran úgy is viselkedik mint a kutyák, velük eggyütt rohan a kerítéshez ha erre jár valaki,pitizik a simogatásért meg a fülvakargatásért, a lépcsőn alszik a kutyákkal együtt stb.

2014. aug. 19. 20:20
 9/9 anonim ***** válasza:

"A szaporodás minden állatfajnál ösztönös. Ha nem szaporodnak akkor a tartáskörülményekkel van gond.

# 6/8" akkor már értem mi a gond Magyarországon :D régen jobb körülmények lehettek ha már 18-20 évesen megvolt az első gyerek.

2017. jan. 2. 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!