A birkatartás jó ötlet?
jobb, mint a kecske, mert az olyat is megesz, amit nem kéne, a füvet meg csak akkor legeli, ha nincs más. :) A birka meg nem ilyen, hanem birka...
még juhtúród is lesz! Amúgy jó ötlet!!! nem értek hozzá
Igen a kecskét én is hallottam „megeszi még a drótkerítést" is...:) Azt semmiképp se, mert sok-sok fiatal gyümölcsfa is van a telken. A szaporodás ezek szerint a birkáknál nem annyira ösztönös?! Érdekes...
Köszi a válaszokat de várok további tapasztalatokat is.
Ahol én láttam birkát ott volt kos a juhok között és nem meglepő módon szaporodtak is. :)
Amúgy nem tudom hogy megéri-e. Sokat nem kell velük foglalkozni az biztos, de a gyümölcsfákkal azért vigyázz. Beállónak elég nekik egy nagy háromoldalú beálló, amibe a szénát bedobod meg ahol az itató van.
De szerintem ebből többet megtudsz: [link]
Van egy hobby birkám, én is a fűnyírás miatt vettem, de feleslegesen, mert ez bármit megeszik csak a füvet nem, azt továbbra is nyírnom kell.:))))
Virág/cserje/bodza/szederfa levele stb, bármi ami zöld ízlik neki, a csemegeként kapott kukoricáért meg egyenesen megőrül, de füvet még egy falatot se evett.
Az a szerencséje hogy nagyon szelíd, játékos, jópofa jószág, különben már ment volna a háztól.
A kutyával együtt nem tarthatóság hülyeség, nálunk 2 collie és egy border collie a társa a kertben, nincs elkerítve, egész nap együtt lóg velük és gyakran úgy is viselkedik mint a kutyák, velük eggyütt rohan a kerítéshez ha erre jár valaki,pitizik a simogatásért meg a fülvakargatásért, a lépcsőn alszik a kutyákkal együtt stb.
"A szaporodás minden állatfajnál ösztönös. Ha nem szaporodnak akkor a tartáskörülményekkel van gond.
# 6/8" akkor már értem mi a gond Magyarországon :D régen jobb körülmények lehettek ha már 18-20 évesen megvolt az első gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!