Kutyától hogy kaphatja el az ember a veszettséget? CSak harapás, marás útján? Félek, mivel van egy kutya az utcánkban, és itt-ott megsimogatom és ma rám is ugrott (mármint nem úgy, hogy ledöntött, vagy megtámadott, hanem csak úgy két lábbal, hogy simogassam tovább)Igazából be is akarjuk fogadni, de nagyon pánikolós típus vagyok, hiszen mi van, hogyha veszett?
2012. jan. 18. 21:54
1/10 A kérdező kommentje:
Utánanéztem, és most így utólag furcsa a kérdés: a kutyus, akiről beszéltem, nem produkál ilyen tüneteket. Bár valószínüleg bántották, és úgy került a mi utcánkba (onnan gondolom, mert már attól is elszalad, ha a kezem felemelem, pedig nagytestű kutya).
2012. jan. 18. 21:59
2/10 anonim válasza:
nem valószínű, hiszen 40 éve nem volt Magyarországon veszett kutya. Macska annál több. Egyébként harapással kaphatod el.
2012. jan. 18. 22:00
3/10 anonim válasza:
Veszett állat válladékával terjed, gyakorlatban ez harapást jelent. De valószínűtlen, hogy veszett, mivel az őrjöngés fázisnál nincs olyan figyelmeztetés, mint a morgás, csak hirtelen és indokolatlan támadás.
2012. jan. 18. 22:01
4/10 anonim válasza:
Csak harapással és marással! És akkor tényleg más tünetei lennének ha veszett!
2012. jan. 18. 22:01
5/10 A kérdező kommentje:
Rendben, megnyugodtam. De vajon akkor tényleg bántották? Olvassátok el a legutolsó kommentemet.
Egyébként az egyik nap macska is "megtámadott" az asztalnál :D:D DE őt ismerem, mindigis játékos macska volt...
2012. jan. 18. 22:05
6/10 anonim válasza:
Lehet elveszett kutya is. Ha szilveszterkor veszett el, ennyi idő alatt bőven lehetett rossz tapasztalata az emberekkel. Ha megteheted, fogadd be .Aztán irány a doki.
2012. jan. 18. 22:05
7/10 anonim válasza:
Fényképezd leés tedd fel a netboardra. Ésnézd meg nemlkeresik-eotzt. Lehet, hogy csak elveszett és a gazdája keresi.
2012. jan. 18. 22:06
8/10 anonim válasza:
Ez a 40 éve nincs veszett kutya baromságot amúgy ki terjeszti?! Már több helyen is láttam. Marhaság.
Az oek honlapjárol:
"Az elmúlt 6 évben - 2010. decemberéig - összesen 34 esetben igazolták laboratóriumban a veszettséget, ebből 25 róka, 2 kutya, 3 macska, 1 szarvasmarha, 3 egyéb (1 borz, 2 denevér)"
2012. jan. 18. 22:07
9/10 A kérdező kommentje:
Igen, be szeretnénk fogadni, de nem Szilveszterkor jelent meg az utcában (amihez azóta is ragaszkodik).
2012. jan. 18. 22:14
10/10 anonim válasza:
Lehet, hogy abba az utcába kapott valakitől enni vagy azért van ott mert tudja, hogy te azért foglalkozol vele!
Szerintem vidd haza most legalább ne féljen kint egyedül szegény! Vidd el dokihoz és megnézheted, hogy nem-e keresi valaki! De addig is jobb ha veled van!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!