Slow Loris kapható Magyarországon valahol?
Ez egy védett és veszélyeztetett vadállat.
Szerintem inkább a fákon kéne lennie az erdőkben, nem pedig a szobádban.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A videó alatt látható a kommenteknél, hogy az állat Oroszországban legálisan tartható, kifejezetten ilyen tenyészetből származik. Ezért tartanám elképzelhetőnek, hogy Magyarországon is lehessen ilyet tartani.
1. válaszolóval teljesen egyetértek, egy ismerősöm szeretne ilyet.
A kommentet én is olvastam, de nem igaz amit állít. Az internet sok mindent kibír, ez a pár sor sok aggódót megnyugtat, és senki sem ellenőrzi, hogy is működik valójában. Oroszország is elfogadta a CITES egyezményt, tehát náluk is érvényben van. Törvényesen magánember még tenyészetből származó állatot sem birtokolhat. Ezt jelenti az I. függelék. Ide a végveszélyben lévő állatok tartoznak, ezeket csak az állatkertek tarthatják, és azok közül se mindegyik.
A II. függelék alá tartozó állatokat lehet adni-venni engedéllyel, amennyiben azok igazoltan tenyésztett példányok. Ilyen például a görög teknős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!