Van kereslet a törpesünikre? Érdemes tenyészetet alapítani?
Én úgy fogalmaznék, hogy még van kereslet, de ez könnyen változhat, egyszer csak megtelik a piac. Most még sokaknak újdonság a törpesün, de ha bekerül a köztudatba, és minden tele lesz szaporítókkal, nehezebb lesz mindenki dolga.
Amúgy volt olyan tenyésztő, aki feladta, csak mert nem ment el az összes kölyke 6 hetesen, és nem tudta/akarta tartogatni őket. Eleve idő kell, mire "beindul" egy tenyészet, én is több kölyökkel mentem mínuszba, mert hónapokig itt figyeltek nálam, senki se vitte el őket, mikor a következő alomra már sorban álltak... De idővel egyre kevesebb ilyen problémám van, főleg most, hogy egyesületbe tömörültünk. Aki lelkiismeretesen csinálja, nem adja fel, odafigyel mindenkire és időt szán a gazdakeresésre, annak nem fog a nyakán maradni sok kölyök, legalábbis a jelen állás szerint.
Amúgy meg mindennel együtt még mindig mínuszban vagyok, és nem is számítok soha anyagi haszonra a sünökből. Ez is csak egy drága hobbi :) Szóval ilyen alapon például egyáltalán nem érdemes őket tenyészteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!