Állatmenhelyen dolgozók, mi a tapasztalat?
Igazából nem pont az ottani állatokról kérdeznék, hanem az emberekről, remélem, azért jó kategóriába tettem.
Milyen a hangulat általában a menhelyeken? Mert úgy vettem észere, hogy ahol sok nő, főleg fiatalabb lányok dolgoznak, ott elég feszült tud lenni a légkör, pl lovardákban is (sok helyen megfordultam). Féltékenykedés, versengés, irigykedés, kioktatás, ironikus beszólások, piti játszmák stb. Nem azért írom, hogy kritizáljam őket, csak valami olyan helyet keresek (önkénteskedni szeretnék majd), ahol az embereket éppen hogy összehozza a közös érdeklődés, és szívesen működnek együtt irígység nélkül, önzetlenek, nincs versengés az állatok kegyeiért, hiszen ott mi vagyunk értük, nem ők értünk (hogy a hiúságunkat legyezgessék). Ismer valaki olyan helyet, ahol szükség van segítségre és a társaság is normális?
Hát a magyar álaltvédelem sajnos tele van retardáltakkal, én is ezért szálltam ki. Viszont nem vettem észre különbséget nők és férfiak között. A legtöbben sajnos pénzért (nem vicc), vagy az önbizalomhiányuk kompenzálásáért csinálják, egyik típussal sem tudsz igazán szót érteni, mert az egyiket azért nem érdekli, amit mondasz, mert belesz*rik, a másik meg azt hiszi, hogy rajta kívül mindenki idióta. A maradék kevés meg vagy csinálja bolondulásig, mert nem bírja ott hagyni az állatokat a sok gyökérrel, vagy lelép.
Aztán szóljatok, ha nincs igazam, de én sajnos ezt láttam mindenhol, ahol megfordultam...
A mérgezős dolog egyáltalán nem igaz, legalábbis a Rexnél nem. Mindenki nyitott, kedves, amikor először jártam ott, rögtön elém jöttek és megkérdezték, hogy kertes házban vagy lakásban lakom, akkor mondtam, hogy nem örökbegogadni jöttem, hanem önkéntes szeretnék lenni. Erre rögtön helybe igazítottak.
Egyébként személy szerint pont hogy én vagyok az, aki félősebb vagyok eleinte, a többiek kezdeményezték a beszélgetéseket, mára már nagyon jól érzem magam, a Rex a 2. otthonom, és imádok minden embert és kutyát aki ott van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!