Szerintetek van érzékem az állatok fotózásához? (képek lent)
Képeim:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
7. [link]
8. [link]
9. [link]
10. [link]
11. [link]
12. [link]
13. [link]
14. [link]
Van tehetségem a fotózáshoz?:/
13/L
(5. kép)
Mert ott azthiszem az a verseny címe hogy "Jó,hogy vagy nekem!" ahová olyan képet kell beküldeni,ahol a kutyáddal vagy,és látszik rajta,hogy mekkora az összhang,hogy mennyire szeretitek egymást..:)
Azért manapság nem csak így megy a fotózás, hogy katt és kész a kép. Ma már sok múlik a számítógépes utómunkán is.
Pl így: [link] bátorkodtam megmutatni a különbséget.
Utolsó:
Természetesen tudom,minden képet át szoktam retusálni,de ezeket pont nyersen akartam megmutatni.Köszönöm a te válaszodat is :)
Hát ilyeneket bárki tud csinálni. A beállításokkal van baj, a közeli nem megy. A macskuszról készült képek gyakorlatilag mind homályosak, ezek közelről készült vagy zoomolt képek, ezeken van bőven mit csiszolni, a bulldogosok jobbak.
Ha a képed alanya elé belóg valami, az nem jó kép. Pl a 9. amit valaki újságban is szívesen is látna, hát én nem. Valami belóg a jobb oldalon, ami ocsmány, elvesz a kutyából, meg egy olyan, ahol a slag lóg be, ne haragudj, de ez igényesség is. Még ha valami beleng véletlenül, akkor is.
Továbbá, ha mondjuk portrét fotózol, a macskának rendszeresen levágod a fülét, ne tedd!
Hogy mennyire vagy tehetséges vagy fejlődőképes? Rakd el ezeket a képeket, aztán egy év múlva amiket készítettél, azokkal hasonlítsd össze, minden kiderül.
+ 1 tanács:
SOHA, de soha ne "vágd el" egy állat testrészeit ízületeknél. Ha például benne van a lába, akkor az egész lába legyen benne, a legrosszabb, amit csinálhatsz, ha a térdnél véget ér a kép, vagy kilóg a lábfeje, vagy ilyesmi. Az ilyen megoldások miatt a képet szemlélő emberben rossz érzések keletkezhetnek.
A másik dolog, hogy a képen a kép témájára irányuljon a figyelem. A legegyszerűbb, ha a kép témáját (pl. macskát) középre teszed, de ez művészileg eléggé kifogásolható, unalmas. Ellenben bizonyos kompozíciós vonalakkal, a színekkel játszva nagyon érdekes elrendezést lehet elérni. Ha a célod nem a művészi fotózás, akkor jó az is, ha egyszerűen nagyjából középen van a fotó alanya.
Bocs, még annyit, hogy a 11 sikerült szerintem a legjobban, az szép lett. Csak ott pl. a macska fülének a vége pont "le van vágva". Az ilyet próbáld kerülni. Amire még érdemes odafigyelni, az az, hogy a képen ne legyen sok üres tér. Tehát, vagy a téma "fedje" a kép jelentős részét, vagy legyen mozgalmasabb, változatosabb, színesebb, érdekesebb a háttér.
A 8 és 9, illetve a 12 is szinte tökéletesek. A 12-re viszonyt ugyancsak igaz, hogy "levágtad" a macska fülét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!