Szerintetek az állatok képesek előre gondolkodni?
Képesek önálló "döntéshozásra", vagy, fogalmazzunk úgy: összefüggések felismerésére, és ennek tudatában cselekvésre? Nem betanított dolgokra gondolok (kísérletekre, mikor például majmok rájönnek, hogyan nyílik az ajtó, ami mögött élelem van), hanem ösztönös, természetes viselkedésre.
Kíváncsi vagyok, hogy mi a többségi nézet ezzel kapcsolatban, és ha van esetleg valami személyes tapasztalatotok a témában, szívesen olvasnám:)
:)
Én is így gondolom, és még ennek ellenére is úgy meghatott, amit olvastam nemrég..:) Magyar oldalon csak itt találtam meg a cikket: [link]
Annyira emberi, nem?:)
De szeretném, ha írnátok még sztorikat:)
De, megmutatják a megoldást a (fent említett példánál maradva) a majomnak, mégpedig a motiválás miatt. Vannak persze másfajta kísérletek is, de nem kísérletre gondoltam, így ez lényegtelen. Nem összehasonlítható ez az összefüggésfelismerés azzal, hogy, ha a pandaanya látja, hogy meg fog csúszni a pici, akkor leesik, de ő megakadályozhatja ezt, és a saját épségét veszélyeztetve elkapja az utolsó pillanatban.
Vagy, legalábbis nekem ez most nem volt szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!