Baj megölni egy cserebogarat? Nem tudok most ebben
megállapodni
Figyelt kérdés
van egy nagyon sokak által utált, másoknak elviselt bogarunk a cserebogár ebben az időszakban. a mai nap, látta egy osztálytársam hogy pusztítom őket és azt mondta ne bántsam őket, ne kínozzam. most arra kérlek titeket, mondjátok meg hogy én rosszul látom-e. tehát: a cserebogár egy kártevő bogár. már pajor korában is abból áll az élete hogy pusztítja a növényt, bogárként, szintúgy ez tteszi. csak kárt okoz az embereknek egész életében, hasznot nem. kárt csinál és szaporodik. így hát nem értem miért baj az ha megölöm őket és azzal mégha minimális mértékben is de megakadályozom hogy pusztítsa a növényeket, tehát hogy kárt tegyen nekünk az embereknek. ez gátolja meg hogy teremjen a fa, mert lerágja a leveleit, ergó ezek miatt lesz úgymond rosszabb az embereknek. másfelől nézve ez állatkínzás, tudom jól. mi lehet hát a helyes, baj hogy pusztítom őket?
A cserebogár hazánk egyik őshonos faja, tehát előbb volt itt mint, hogy te növényt ültettél, és elkezdted bevetni a területét. Tehát számára te vagy a betolakodó, ő csak éli a maga életét, arról, hogy most mást eszik, az tehet aki a növényt ültette. Ne öld meg, hanem szedd össze őket és vidd el egy mezőre, hátha örömöt szerzel egy két gyíknak vele. Ellenben a tájidegen fajokat, mint a harlekin katicabogár, ami már lassan kiszorítja a 7pettyest irtani kell, de azt sem kínozva és nem vegyszerrel.
2010. okt. 15. 20:48
12/15 anonim válasza:
Az előzőtökéletesen írta
2010. okt. 16. 20:56
13/15 Tojasleves válasza:
Szerintem sem kell megölni. Nem okoz az olyan nagy kárt, mint sokmás élőlény.
És amúgy is, olyan jó nézni, mikor a denevérek a lámpafénynél kapkodják el őket röptükben. Nyáron órákig el tudtam nézni, ahogy a bőregerek vadászták őket.
2012. jún. 23. 16:02
14/15 anonim válasza:
Nekem mondhat bárki bármit, nyáron napi rendszerességgel tolakodnak be a házba ezek a kis szemetek, ezért gyorsan ki is harcolták mértéktelen ellenszenvemet. Én viszont, akármennyire tartom őket a természet egyik baklövésének, nincs szívem megölni őket. Így hát csak hajigálom vissza az udvarba, aztán ha rossz napja van szerencsétlennek, megtalálja a macska és eljátszik vele.
2012. jún. 23. 16:28
15/15 anonim válasza:
Az ember a legkártékonyabb ezen a bolygón, tehát a te logikád szerint őket kellene leginkább gyilkolni.
Egy bogár nem tehet semmiről. Ő is éli a saját kis életét, nem tehet róla, ha a házba téved. Miért kellene megölni ezért? Ő is érez fájdalmat, és neki is legalább olyan fontos az élete, mint bármelyikünknek, ráadásul így is nagyon keveset élnek, úgyhogy szerintem disznóság végezni velük. Együtt kellene éreznünk más élőlényekkel, és nem tenni velük semmi olyat, amit mi sem szeretnénk, ha más tenne velünk.
Én egy kis dobozkát rendszeresítettem erre a célra, abba fogom meg a berepült bogarakat, és kiteszem őket az udvarra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!