Rákokat hogyan lehet kipreparálni?
Amúgy pont elég "könnyű" áldozatot/alap anyagot választottál.
Egyik módszer alapja a kifőzés, a másik a szerves oldószeres áztatás. Amúgy a rák belsőrészei tényleg erősen bomlékonyak "nyersen", bár pont ezért is könnyen és a megtartandó részek tartóssága miatt könnyű őket eltávolítani, ha egyáltalán szűkséges. Ez módszer függő. Nagyobb közkönyvtárakban van könyv ami eligazít. Amúgy a más ízeltlábúak (pókok, százlábúak és még valamelyes a hat lábú ~azaz~ rovarok preparáláshoz hasonlóak a módszerek)
Köszi a válaszokat! Formalinba nem akarom tenni, száraz preparátumra gondoltam mindenképp.
Tudom hogy az összes őshonos tízlábú rákfajunk védett, de ha már döglötten találom akkor csak nem gond... Amúgy nem ölnék meg semmilyen állatot, hogy dísztárgyat csináljak belőle.
Egyébként annak idején utánanéztem a Növények és rovarok preparálása című könyvben, de az pont nem foglalkozik rákokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!