Hogyan tudnám legyőzni a félelmemet? Iszonyúan félek a pókoktól!
Olyan szinten, hogy le se merem őket csapni, és nem egyszer volt olyan, hogy a látványától elkezdtem sírni!
Tudom, hogy nem árthat nekem, nem is amiatt félek tőle.
Olvasd el a fóbiák kezelése részt. Az egyetlen megoldás, ha valahogy hozzászoktatod magad a dologhoz. Keress valamit, ami pókokkal kapcsolatos, de csak egy picit félsz tőle, például egy rajzfilmfigura, egy nagyon jelképes rajz vagy plüssállat vagy ilyesmi. Tehát ami enyhén kiváltja a félelmet de már te sem veszed komolyan, és próbálj meg minél többet foglalkozni a dologgal. Ha már ez gond nélkül megy, akkor lehet próbálkozni élethűbb rajzzal, gumijátékkal és így tovább. A lényeg a fokozatosság, mindig olyan dolgot válassz, amitől még nem félsz igazán, de azért kellemetlennek érzed.
A szakemberek is így csinálják alapvetően, és ha van rá pénzed akkor fordulhatsz pszichológushoz is aki szépen kitalálja hogyan is lenne neked a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!