Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám legyőzni a...

Hogyan tudnám legyőzni a félelmemet? Iszonyúan félek a pókoktól!

Figyelt kérdés

Olyan szinten, hogy le se merem őket csapni, és nem egyszer volt olyan, hogy a látványától elkezdtem sírni!

Tudom, hogy nem árthat nekem, nem is amiatt félek tőle.

2011. aug. 23. 22:53
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Hát az ilyeneket én sem értem.
2011. aug. 23. 23:26
 22/36 anonim ***** válasza:
kérdező ,neked van facebookod vagy msn ed ? mert szivesen elbeszélgetnék veled de mennem kell fürdeni! :)
2011. aug. 23. 23:27
 23/36 A kérdező kommentje:
Privátban megírom az msn-emet. :)
2011. aug. 23. 23:28
 24/36 Platypus ***** válasza:

[link]

Olvasd el a fóbiák kezelése részt. Az egyetlen megoldás, ha valahogy hozzászoktatod magad a dologhoz. Keress valamit, ami pókokkal kapcsolatos, de csak egy picit félsz tőle, például egy rajzfilmfigura, egy nagyon jelképes rajz vagy plüssállat vagy ilyesmi. Tehát ami enyhén kiváltja a félelmet de már te sem veszed komolyan, és próbálj meg minél többet foglalkozni a dologgal. Ha már ez gond nélkül megy, akkor lehet próbálkozni élethűbb rajzzal, gumijátékkal és így tovább. A lényeg a fokozatosság, mindig olyan dolgot válassz, amitől még nem félsz igazán, de azért kellemetlennek érzed.

A szakemberek is így csinálják alapvetően, és ha van rá pénzed akkor fordulhatsz pszichológushoz is aki szépen kitalálja hogyan is lenne neked a legjobb.

2011. aug. 24. 08:10
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
privátot hogy kell megnézni? :D
2011. aug. 24. 13:47
 26/36 A kérdező kommentje:
Hát ha pl citromailod van akkor felmész a citromail.hu-ra belépsz és ott lesz. :)
2011. aug. 24. 13:55
 27/36 anonim ***** válasza:
oké :D
2011. aug. 24. 22:02
 28/36 anonim ***** válasza:
0%
Húú de beledobnálak egy pókokkal teli verembe nagyon élvezném
2011. dec. 10. 23:40
 29/36 anonim ***** válasza:
hát akkor elég szemétnek tűnél :)
2011. dec. 11. 10:25
 30/36 anonim ***** válasza:
Nagyon utálom a pókokat.Gyűlölöm.Tegnap takarítás közben észrevettem hogy egy döglött pók van a kezemen.Nagyon hangosan elkezdtem sikítani, az egész ház zengett tőle hogy:póóóókkk egy pók van a kezemen ááá.Nagyon hisztérikusan.Iszonyatosan félek tőlük.ÉS rettentő hisztisen elkezdtem rázni a kezemet hogy lejöjjön.Utána még a kezemtől is undorodtam amin rajta volt.Ennyire gyűlölöm őket... le kéne győznöm a félelmemet.... de nem megy....
2011. dec. 23. 00:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!