Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A szomszédba meg van kötve...

A szomszédba meg van kötve egy kutya, tehetek valamit?

Figyelt kérdés
Kisvárosban lakunk, a szomszédunkba 1 kicsi, szerintem alig fél, max 3/4ed éves kiskutya meg van kötve. Egész nap, még éjszakára is. Folyton csak azt halljuk, hogy nyüszít, rosszul érzi magát. A szomszédunkban 2 gyerek az anyjukkal, és egy idős házaspár lakik. Szerintem azért kötik meg a kis kutyust, hogy ne turja fel a kertet, mert biztosan nem azért mert agressziv lenne. Mit tudnánk csinálni? a szomszédnak nem lehet szolni, mert eléggé tájparaszt fajták. Valami védő egyesületnek nemlehet szólni, ugy hogy ne derüljön ki, hogy mi voltunk, mert ugye a viszonyt se szeretnénk megrontani velük? Köszönöm a segítséget!
2009. ápr. 10. 21:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
70%

megtudom magyarázni, te csüngsz itt a szavakon, aszittem le tudod szűrni a lényeget.:)

az agyontenyésztett alatt azt értettem, hogy a tenyésztők minél picibb kutyát akarnak, meg már szinte azt hogy nyávogjon.. látod, mint az amerikaiak, annyit kisérleteznek hogy a végére egy nyávogó kutyájuk lesz.:) és jo lenne ha abbahagynád mások cseszegetését, már bocs.xD

2009. ápr. 10. 22:38
 22/29 anonim ***** válasza:
67%
Amit írsz nem az igazi tenyésztők csinálják, hanem a szaporítók. Ennyi, mert ez már off.
2009. ápr. 10. 22:41
 23/29 anonim ***** válasza:
91%

Hihetetlen,hogy összeveszik 2 ember ilyen témába..Ne haragudjatok,de ez megis látszik a %-aitokon..

A kérdésre válaszolva..Nem tudom,hogyha itt tájparasztozod őket milyen viszony megrontásról beszélsz,de te biztos tudod :D Előszöris hiába szólsz nekik,ha maguktól "nem jönnek rá",hogy ez nem megfelelő állattartás..Jelzőjük alapján pedig értelmetlen is lenne.Szerintem tegyél feljelentést a helyi állatvédő egyesületnek,(vagy ami épp van ott)hidd el ők majd tudják,hogy mi a dolguk.Nem tesznek először semmi drasztikusat,csupán figyelmeztetik őket a betartandó állattartási szabályokról..Ha nem tartják be, akkor az egyesület szintén tudja a dolgát.

2009. ápr. 10. 23:09
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Hello.

én az utcában hasonlóval találtam szembe magam, ugyan kaukázusi volt kikötve.. napközben sétálgattam h felmérjem a terepet éjszaka beszöktem a portára és levertem fejszével a láncot az állványról, utána a kutyát átvittem hozzánk és korán reggel elvittem 1 ismerőshöz aki kezelésbe vette nála nincs kikötve és szabad futóteret kapott.

2009. ápr. 10. 23:39
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Ejnye-ejnye utolsó hozzászoló! Ez azért lopás, még akkor is, ha jót cselekedtél vele a kutyának! :) Egyébként nem féltél, hogy megharap a kutya, vagy azt tudtad, hogy nem harapós??? :)
2009. ápr. 17. 09:50
 26/29 anonim ***** válasza:

Ha Ön azt észleli környezetében, hogy valaki

- nem megfelelő módon tartja állatát, nem a jó gazda gondosságával jár el

- ÁLLATÁNAK NEM BIZTOSÍT MEGFELELŐ MOZGÁS TERET és az időjárás viszontagságai elől menedéket

- állatának nem biztosít megfelelő élelmet és állatorvosi ellátást

- engedély nélküli beavatkozást hajt végre állaton

- az állat terelésénél, lábonhajtásánál, a szállítóeszközre való fel- és lerakásánál, valamint szállításánál az állatnak fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okoz

akkor Ön az állatvédelmi törvény megszegésének tanúja. A fenti és a hozzájuk hasonló esetekben értesítse a kerületi jegyzőt vagy az illetékes állat-egészségügyi állomást!

FIGYELEM! Minden bejelentéskor kérheti adatainak bizalmas kezelését! Javasoljuk, hogy bejelentését írásban (is) tegye meg és kérjen írásbeli visszajelzést arról, ilyen intézkedés történt az ügyben

2009. ápr. 17. 21:48
 27/29 anonim ***** válasza:

Ha Ön azt észleli környezetében, hogy valaki

- állatának nem biztosít megfelelő mozgásteret és az időjárás viszontagságai elől menedéket

- az állat terelésénél, lábonhajtásánál, a szállítóeszközre való fel- és lerakásánál, valamint szállításánál az állatnak fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okoz

akkor Ön az állatvédelmi törvény megszegésének tanúja. A fenti és a hozzájuk hasonló esetekben értesítse a kerületi jegyzőt vagy az illetékes állat-egészségügyi állomást!

FIGYELEM! Minden bejelentéskor kérheti adatainak bizalmas kezelését! Javasoljuk, hogy bejelentését írásban (is) tegye meg és kérjen írásbeli visszajelzést arról, ilyen intézkedés történt az ügyben

2009. ápr. 17. 21:50
 28/29 anonim ***** válasza:

- állatának nem biztosít megfelelő mozgásteret és az időjárás viszontagságai elől menedéket

FIGYELEM! Minden bejelentéskor kérheti adatainak bizalmas kezelését! Javasoljuk, hogy bejelentését írásban (is) tegye meg és kérjen írásbeli visszajelzést arról, ilyen intézkedés történt az ügyben.

2009. ápr. 17. 21:51
 29/29 anonim ***** válasza:
Kimerití az állatvédelmi törvény megszegését.Ezért:-állatának nem biztosít megfelelő mozgásteret és az időjárás viszontagságai elől menedéket. Értesítsd a kerületi jegyzőt, és az illetékes állategészségügyi állomást. írásban is.Ja és kérd a bizalmas adatkezelést kötelesek megadni,és kérj írásos visszajelzést, hogy mit tettek az ügyben.
2009. ápr. 17. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!