A szomszédba meg van kötve egy kutya, tehetek valamit?
megtudom magyarázni, te csüngsz itt a szavakon, aszittem le tudod szűrni a lényeget.:)
az agyontenyésztett alatt azt értettem, hogy a tenyésztők minél picibb kutyát akarnak, meg már szinte azt hogy nyávogjon.. látod, mint az amerikaiak, annyit kisérleteznek hogy a végére egy nyávogó kutyájuk lesz.:) és jo lenne ha abbahagynád mások cseszegetését, már bocs.xD
Hihetetlen,hogy összeveszik 2 ember ilyen témába..Ne haragudjatok,de ez megis látszik a %-aitokon..
A kérdésre válaszolva..Nem tudom,hogyha itt tájparasztozod őket milyen viszony megrontásról beszélsz,de te biztos tudod :D Előszöris hiába szólsz nekik,ha maguktól "nem jönnek rá",hogy ez nem megfelelő állattartás..Jelzőjük alapján pedig értelmetlen is lenne.Szerintem tegyél feljelentést a helyi állatvédő egyesületnek,(vagy ami épp van ott)hidd el ők majd tudják,hogy mi a dolguk.Nem tesznek először semmi drasztikusat,csupán figyelmeztetik őket a betartandó állattartási szabályokról..Ha nem tartják be, akkor az egyesület szintén tudja a dolgát.
Hello.
én az utcában hasonlóval találtam szembe magam, ugyan kaukázusi volt kikötve.. napközben sétálgattam h felmérjem a terepet éjszaka beszöktem a portára és levertem fejszével a láncot az állványról, utána a kutyát átvittem hozzánk és korán reggel elvittem 1 ismerőshöz aki kezelésbe vette nála nincs kikötve és szabad futóteret kapott.
Ha Ön azt észleli környezetében, hogy valaki
- nem megfelelő módon tartja állatát, nem a jó gazda gondosságával jár el
- ÁLLATÁNAK NEM BIZTOSÍT MEGFELELŐ MOZGÁS TERET és az időjárás viszontagságai elől menedéket
- állatának nem biztosít megfelelő élelmet és állatorvosi ellátást
- engedély nélküli beavatkozást hajt végre állaton
- az állat terelésénél, lábonhajtásánál, a szállítóeszközre való fel- és lerakásánál, valamint szállításánál az állatnak fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okoz
akkor Ön az állatvédelmi törvény megszegésének tanúja. A fenti és a hozzájuk hasonló esetekben értesítse a kerületi jegyzőt vagy az illetékes állat-egészségügyi állomást!
FIGYELEM! Minden bejelentéskor kérheti adatainak bizalmas kezelését! Javasoljuk, hogy bejelentését írásban (is) tegye meg és kérjen írásbeli visszajelzést arról, ilyen intézkedés történt az ügyben
Ha Ön azt észleli környezetében, hogy valaki
- állatának nem biztosít megfelelő mozgásteret és az időjárás viszontagságai elől menedéket
- az állat terelésénél, lábonhajtásánál, a szállítóeszközre való fel- és lerakásánál, valamint szállításánál az állatnak fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okoz
akkor Ön az állatvédelmi törvény megszegésének tanúja. A fenti és a hozzájuk hasonló esetekben értesítse a kerületi jegyzőt vagy az illetékes állat-egészségügyi állomást!
FIGYELEM! Minden bejelentéskor kérheti adatainak bizalmas kezelését! Javasoljuk, hogy bejelentését írásban (is) tegye meg és kérjen írásbeli visszajelzést arról, ilyen intézkedés történt az ügyben
- állatának nem biztosít megfelelő mozgásteret és az időjárás viszontagságai elől menedéket
FIGYELEM! Minden bejelentéskor kérheti adatainak bizalmas kezelését! Javasoljuk, hogy bejelentését írásban (is) tegye meg és kérjen írásbeli visszajelzést arról, ilyen intézkedés történt az ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!