A szomszédba meg van kötve egy kutya, tehetek valamit?
Figyelt kérdés
Kisvárosban lakunk, a szomszédunkba 1 kicsi, szerintem alig fél, max 3/4ed éves kiskutya meg van kötve. Egész nap, még éjszakára is. Folyton csak azt halljuk, hogy nyüszít, rosszul érzi magát. A szomszédunkban 2 gyerek az anyjukkal, és egy idős házaspár lakik. Szerintem azért kötik meg a kis kutyust, hogy ne turja fel a kertet, mert biztosan nem azért mert agressziv lenne. Mit tudnánk csinálni? a szomszédnak nem lehet szolni, mert eléggé tájparaszt fajták. Valami védő egyesületnek nemlehet szólni, ugy hogy ne derüljön ki, hogy mi voltunk, mert ugye a viszonyt se szeretnénk megrontani velük? Köszönöm a segítséget!
Remélem egyszer téged is megkötnek egy 1-2 méteres láncra. Mondjuk úgy egész életedre...
2009. ápr. 10. 22:14
12/29 anonim válasza:
A kedves kérdező állatbarát? Inkább szarkavaró!!! Beszélni a szomszéddal...na, azt már nem...jó magyar szokás szerint sutyiban feljelentgetni, nagy titokban a fejét nem vállalni, na azt igen....ocsmány egy hozzáállás
Ó, igen, és akkor a világon mindenki, aki megkötve vagy lakásban tartja a kutyáját, az állatkínzó.
2009. ápr. 10. 22:17
13/29 anonim válasza:
ahogy mondod, aki lakásban vagy megkötve tartja a kutyáját az tényleg állatkínzó.
egyébként megértem ha nem akar beszélni velük a kérdező, de azt nem hogy te miért ítélgeted látatlanban, jót akar a kutyusnak, ennyi. lehet h. azért nem beszél velük mert bunkó parasztok vagy ilyesmi okból. de te biztosan jobban tudod...pff. szánalmas.
2009. ápr. 10. 22:19
14/29 anonim válasza:
Azért a lakásban tartást nem tartom állatkínzásnak.
1, Egy ölebet hol tartson az ember, arra lettek "kitalálva", társasági kutyák és kint különben is megfagynának?
2, Egy lakásban tartott kutyának sokszor ezerszer jobb dolga van mint egy kertben tartottnak, akire egész nap rá sem néznek, és sok esetben nem visznek sétálni. Ha lakásban van és megkapja a fajtának szükséges mozgásmennyiséget akkor csak jól jár, mert tényleg a gazdi mellett lehet.
A lácnra kötést embertelennek tartom. Minek az ilyennek kutya akkor?
2009. ápr. 10. 22:23
15/29 anonim válasza:
az ölebeknek nincs szükségük napfényre, friss levegőre? szerintem a társasági kutyák nem fagynának meg kinnt. egyébként érdekes módon pl egy komondort vagy 1 bernáthegyit nem tarthatnak bennt, de mégis sokszor jobb dolguk van mint egy lakásban tartott ultraminiatűr agyontenyésztett kutyának. meg h. rá se néznek, az már teljesen más téma, egy lakásban tartott kutya is lehet elhanyagolt
2009. ápr. 10. 22:26
16/29 anonim válasza:
Ne haragudj, de ki mondta hogy az ölebeket nem viszik sétálni? Nekem van 3 és reggel lent vagyunk 1 órát, délután 1.5et és este megint 1.5et. Én úgy értettem hogy ők nem arra valók hogy kib*szod a kerten oszt éldegéljen.
2009. ápr. 10. 22:27
17/29 anonim válasza:
okés, vélemény eltér, nembaj. remélem sikerül a drága szomszédéktől megmenteni a kutyust.
2009. ápr. 10. 22:29
18/29 anonim válasza:
Amúgy megmagyaráznád mi az hogy "agyontenyésztett"? Nagyon hangzatos kifejezés, de rohadtul nem jelent semmit:D Gondolom a szaporítóltól kikerült kutyákra gondolsz, az egy más téma. És nem csak a "miniatűr" ebekre vonatkozik, border colliet, shar-peit is szaporítanak pl. Nem "agyontenyésztett", hanem szaporított.
2009. ápr. 10. 22:30
19/29 anonim válasza:
XDDD nem tök mindegy, ettől szerintem nem lettem rosszabb ember.:D
2009. ápr. 10. 22:31
20/29 anonim válasza:
De nem tudod megmagyarázni mit írsz, ettől viszont agyilag nulla vagy sorry:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!