Macska vagy Kutya az okosabb/intelligensebb?
Láttál már a nevére, és parancsszavakra hallgató macskát?
-hát nem hiszem, ezért egyértelmű, hogy a kutya az okosabb.
Hát, számomra nem egyértelmű...
Volt macskám és kutyám is...hát a kutya engedelmes! És okos is. A macska okos, de nem engedelmes. Kérdés h az engedelmesség okosabbá tesz-e valakit. Szerintem nem. Szerintem 50-50. A macskák iszonyú rafkós állatok! Amúgy: a szobacicák nagyon okosak, mert velünk élnek, sokkal többet tanulnak mint a kivert társaik.
Szerintem az intelligencia nem azt jelenti, hogy parancsszóra engedelmeskedni tud.
És a macskák intelligensebbek.
Az agyi szintjük nagyjából egy szinten van, persze hatalmas különbségek vannak az egyes egyedek között is, ugyanúgy, mint az embereknél.
Mégis, azért gondolja a legtöbb ember okosabbnak a kutyákat, mert azok jobban be tudnak illeszkedni az ember életébe, szeretnek engedelmeskedni. Ilyen a természetük, a vadon élő őseik, a farkasok falkái is jobban hasonlítanak az emberi közösségekhez, a motivációik is nagyjából ugyanazok. Az emberi szelekció, közbeavatkozás során pedig méginkább idomultak az emberhez, mert a vadabb, irányíthatatlan egyedeket kizárták a tenyésztésből.
A macska is társas lény a természetben, ember nélkül is, de már kevésbé. És a macskát nem formálta annyira magához az ember. Valamint nincs meg annyira az a mindenáron megfelelni vágyása, mint a kutyáknak, akik általában akkor is istenként tekintenek a gazájukra, ha az meg sem érdemli.
De értelmi szint terén nincs igazán különbség köztük. Csak más a természetük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!