Lovam allergiás a légy csípésekre, mit tegyek?
Szia!
Sajnos csak elég költséges módjai vannak, mivel vagy vmi rovarirtó szert kellene használnod hozzá, vagy mechanikus rovarcsapdát, bár az csak az istállóban védi, pl egy elektromos légycsapda, a legelőn nem, viszont a permetszerek beleszívódnak a bőrébe, és pár napig is használnak, ha nem sokat izzad, mozog, akkor akár 1 hétig is! vagy esetleg utána nézhetsz homeopátiás készítményeknek is, biztos otthon is ellehet készíteni, sztem a lényeg, hogy vmi citromos, mentás illata legyen, a legtöbb rovarijesztőnek is ilyen, de biztos találni jó recepteket (ami a bolhát, szúnyogot taszítja, az általában a legyeket is, de azért bizonyosodj meg róla, hogy a lkovad nem-e allergiás rá!)
remélem segítettem vmit, most ennyi ugrott be, de kérdezz még nyugodtan ha van vmi ;)
előző vagyok, ez pl jó kiinduló lehet, számolgattam kicsit, és sztem jobban jönnél ki belőle pénzben is, mint a bolti vegyszerekből (neostomosan 5ml!! ~ 5-600 Ft, jó mondjuk azt 1 liter vízzel lehet hígítani, de sztem akkor is sok...)
szal a link:
am végszükség esetén jó a neostomosan, sztem patikában kiadják, de lehetséges, hogy már vényköteles, nem tudom igazából, mert nekünk ide adnak szinte mindent, mert az egyik állatorvos a családi barát :Dxd
köszönöm!
és az amit a patikákban lehet kapni az igazából micsoda?
( a vény nem lényeges,tatám állatorvos)
és légyriasztót lehet kapni lovasboltban(spré) de semmit nem ért :/
A patikában biztos van több fajta is, mi régebben ezt a Neostomosan-t használtuk, mert irtja az összes külső élősködőt, ami nálunk megfordult xd (légy, szúnyog, bolha, kullancs...) Sztem akkor tatád ismerheti is, kérdezd meg róla a véleményét! Régebben voltak bajaink a kutyák bolhásságával, de ennek segítségével öltük ki őket, ha az időjárás megengedte, akkor neostomosanos oldatban fürdettük őket, persze a pofijukra nagyon vigyázva :) az első 3 héten hetente, aztán kéthetente, majd egy hónap múlva, azóta sincs ilyen bajunk :D
a legyek bántanak minket is, vannak lovaink meg marháink is, próbálunk tenni ellenük, de eléggé kitartóak :S
de ha csak egy lovad van, sztem nem lesz baj vele, am lehet kapni ezt nagyobb kiszerelésben is, de először megfontolnám, mert az 5 milisből csinálj egy litert, szépen bepermetezed vele, vigyázva hogy a szemébe semmiféleképpen ne menjen, meg nagyon az orrába sem, aztán megnézed, hogy elégedett vagy-e vele :) dögleni fognak utána, az száz :D aztán ha beválik gazdaságosabb lehet a nagyobb kiszerelés :)
hahahaha najóóó, már tényleg fáradt lehetek, de most jutott eszembe, hogy nem tom milyen idegzetű a lovad, de nekünk volt egy kancánk, (akivel am semmi baj nem volt, csak kicsit érzékenyebb volt) aki elég ingerlékenyen viselkedett az ilyen procedúrákra... egy részt érzékenyen érintette a permetzés gonodlata, de miután azt megoldottuk, rájöttünk egyhamar a prüszköléséből, hogy igazából a szernek a jellegzetes illatát nem csípte :D:D szal erre úgy rá készülhetsz lelkileg, bár hozzátenném, hogy van másik 3 lovunk, akiknek semmi baja nincs tőle :D :) na befejeztem mára tényleg :)
örülök, ha segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!