Mit tegyek? (Kigyo a haz korul)
Majd a sitten gondolkozhatsz,ha bántani mered.
Ugyanis fokozottan védett!
A vízisikló nem veszélyes, én már többször is fogtam ( persze csak pár pillanatig, nem bántottam).
Ha felé mégy és veszélyben érzi magát esetleg furán sziszeghet, de hidd el, ő jobban fél tőled, mint te tőle.
nem bánt,miért akarnád elriasztani?
Védett állat,nem bánthatod
54%-os. Meg is látszik, hogy romániai vagy, maradj is ott, árkold magad körül hogy még a fény se jusson el hozzád .
Kérdező! Jó lenne elvinni egy közeli vízhez. De ha nem mered befogni, (és a környezetedben senki) akkor inkább hagyd békén. Ő nem fog bántani.
Örülj a siklónak, nem lesz a ház körül béka!
"Táplálékát kisebb termetű gerincesek képezik, elsősorban különféle halak és kétéltűek, kiváltképpen békák. Rajtaütésszerűen elkapott áldozatát elevenen fogyasztja el. Mérget nem termel, bár ha megriasztják, kobraállást vehet fel, és fenyegetően sziszeghet. Ilyenkor bűzös váladékkal spricceli le a támadót, amelyet a kloákájába ürülő mirigy termel. A veszélyhelyzetekből általában igyekszik elmenekülni, vagy végső esetben holtnak tetteti magát (hátára fekszik, száját kitátja, és nyelvét kilógatja)."
Nagyon jó fejek,a mi kertünkben is van belőlük bőven,a vízpart a kerítésüntől kb.10 méter.
Hasznos,egeret,más kisebb rágcsálót is elkap,ezért örülök nekik.Elnézegetem őket,szépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!