Hogyan küzdhetném le?
Hááát, én is rettegek a legtöbb rovartól + póktól. Bár amióta gyerekeim vannak, azóta szoktatom magam, és szerintem sokat javult a helyzet, szóval nem kilátástalan!!! Olvastam erről, h állítólag genetikailag kódolva vannak az ősfélelmek (ki kígyótól, ki póktól...)
Egyszer éltem együtt egy szongáliai cselőpókkal a fiam jóvoltából úgy kb 1 hónapig, minden nap kényszerítenem kellett magam, h ránézzek, egyszerűen annyira rettegtem és undorodtam már a tudattól i h ott van!!! De a végére egészen megszoktam. Azóta pl tudok a fűben egy pléden piknikezni is, azelőtt ez nem ment volna...
Szerintem valahogy próbáld te is megismerni közelebbről a félelmed tárgyát, az talán segít.
Van kutyám meg macskám meg papagájok.
Huhh,az merész lenne és tényleg nagyon rettegek.
De az biztató,hogy nektek elmúlt. :)
Köszi a válaszokat. :)
pl.:ha felkeresnék egy pszichológust,szerintetek,mit tenne/mondana.
Az első vagyok. A pszichodoki tutira megállapítaná, h fóbiád van, beteg vagy, járj terápiára meg szedjél Xanaxot és Seroxat-ot. Csak hogy oldjad a feszültséget, és kissé rózsaszínűbben lásd a világot:-)))
De viccen kívül, amennyiben a mindennapjaidban olyan mértékben befolyásol a félelmed, hogy meggátolja a normális életvitelt (pl ahogy említetted, h lassan nem tudsz kimenni a szabadba..., egyfolytában kérdezgeted, nincs -e rajtad bogár...), akkor mondhatják rád h beteg vagy.
Nem tudom, hogy a mindenki által javasolt: ISMERD MEG FÉLELMED TÁRGYÁT-on kívül tudna-e használhatót mondani/tenni...
oké,köszi :)
de olyan szúró meg minden,de belegondolok ilyenkor ebbe :)
elvileg én is megcsíphetnék vki mást,ha egy méh lennék :D
de tényleg köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!