Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi történt a kishörcsögömmel?

Mi történt a kishörcsögömmel?

Figyelt kérdés
most vettem észre, hogy hólyag szerű valami lóg ki a szájából. Megnéztem közelebbről és valami szerve lehet szegénykének. Amúgy nem tűnik betegnek, mert mozog, kerekezik, de próbálja kiszedni a szájából. Lehet hogy a pofazacskója? Látott már valaki hasonlót? Az tuti, hogy nem kaja...
2011. máj. 18. 21:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Aranyhöri?

Némelyik aranyhörikénknek volt olyan, hogy valamit megpróbált a pofazacskójából kivakargatni a kis lábaival, karmaival. Lehet, hogy valami irritálta (maghéj-törmelék pl.), és annyit piszkálta, h kicsit megdagadt, és most nem tud rendesen a helyére húzódni. Valószínű hamar rendbejön neki. Adj neki uborkát, az elég vizes, letisztítja a valamit, ha még ott piszkálja, és hűsít is.

2011. máj. 18. 22:00
 2/11 A kérdező kommentje:
dzsungáriai törpehöri. folyton vakargatja és megpróbálja kiszedni. teljesen szétnyílt a szája is. szerinted lehet, hogy nála is ez a probléma? Egyebet tud enni ilyenkor szerinted? Eléggé kilóg a szájából. Olyan mintha még felfújatlan lufi lógna ki. Bocsi, de nem tudom jobban megfogalmazni :(
2011. máj. 18. 22:04
 3/11 Bugtard válasza:
szegény :( sajnálom, elég valószínűtlen, de nekem is volt egy dzsungáriaim és daganata volt, mondták hogy gyakori náluk, nem lehet hogy esetleg neki is?
2011. máj. 18. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen, a pofazacsija lesz. Vizet szokott inni? Hátha lemosná azt, ami irritálja. Ha holnap még nagyon ilyen, és látványosan nem eszik, lehet, nem ártana felhívni egy állatorvost / elvinni.
2011. máj. 18. 22:07
 5/11 A kérdező kommentje:
uh hát igen. szegényke elég csúnyácska látványt nyújt így. uborka nincsen, megitattam. Egy kicsit ivott. Most teszek be almát meg próbálok egy ügyeletet felhívni tanácsért. Lehet nem foglalkoznak ilyennek, na de ki szereti végignézni, hogy szenved a kis kedvence? :(
2011. máj. 18. 22:12
 6/11 anonim ***** válasza:
Gyógyulj meg, höriii! Majd írj, mi lett.
2011. máj. 18. 22:23
 7/11 A kérdező kommentje:
oh köszi :( sajnálnám szegényt, mert kemény harcot vívtunk egymással. Nehéz volt megszelídíteni, ugyanis mindenkit megharapott. Sok türelem kellett meg idő...Orvosi ügyeletet hívtam fel, ami elvileg non-stop. csak üzenetrögzítő beszélt, hogy reggel hétkor lehet hívni őket...
2011. máj. 18. 22:26
 8/11 A kérdező kommentje:

sziasztok!

ma voltunk az állatorvosnál. sajnos ő nem tudott sok mindent tenni. Próbálta injekciós fecskendővel kiszívni a kis hólyagból a váladékot. Mivel nem sikerült neki, ezért elküldött minket egy speciális kórházba. Ott azt mondták, hogy az egész szája kifordult, beleértve a pofazacskót is. Sajnos amputálni kellett. Elaltatták és egy órás műtétet hajtottak végre. Mikor bemehettünk érte, már virgonckodott és rágcsálta a gézdarabokat. :)Még gyógyszert kell szednie. Lehet, hogy még bedagad majd a pofija napokon belül, akkor vissza kell vinnünk sajnos. Elvileg egy pofazacskóval is simán eléldegél, csak nagyon furcsa neki. :)Amúgy nagyon ajánlom a Szent István egyetem állatklinikáját az István úton ( 7 ker.)Azért írtam le ezt a kis sztorit, hogy ha valaki hasonlót vesz észre a hörin, az tudja mit kell tenni. Elvileg előfordulhat, hogy a hörcsög, a szorgos pakolgatás során véletlenül kirántja a zacskót és ráharap, amitől megduzzad és kiesik a száján.

2011. máj. 19. 13:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Jáj, micsoda horror kerekedett ki belőle... :) Köszi, hogy megírtad! Gyógyulást neki! Jó, hogy foglalkoztak vele, nekünk egyszer egy bedagadt lábú hörinket össze-vissza kellett cipelgetni egyik dokitól a másikig, mert azt mondták, hörcsögöt nem műtenek, mivel nagyonrövid életű amúgy is. Egy végül megoperálta a lábát, és utána extra-hosszú ideig élt. :)
2011. máj. 19. 13:54
 10/11 A kérdező kommentje:
ott ahol mi voltunk, nem számított szerintem, hogy ő csak egy kis hörcsög, mert olyan szeretettel fogadták tényleg. Mondjuk a mi hörink még fiatal nagyon, szóval miért altassák el, ha élhet még akár egy évig, vagy több ideig is? :)Azt mondták, hogy minimális kockázattal jár csak a műtét, szóval lehet, hogy csak tévhit, hogy hörcsögöt nem műtenek. Persze ez a műtét típusától függ, hiszen a mi hörcsögünket nem vágták fel, csak a pofazacskót vették ki. Nyilván így kisebb a kockázat. :)
2011. máj. 19. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!