Vajon így legyen kutyánk?
Caser Millant ajánlanám én is. Amúgy ha megfelelően nevelitek a kutyát,semmi gond nem történhet. Ütni pl soha,semmilyen esetben nem szabad!Soha!Az csak agresszív,bizonytalan,félénk,bizalmatlan viselkedést vált ki belőle,ami agresszivitáshoz vezet. Bár retriever-eknél ez igen csak ritka,ahhoz durva oknak kell lennie,hogy egy ilyen kutya agresszívvé váljon. Ha a gyereked sem strapálja túl,semmi gond nem lehet,szerintem mindenképpen vegyétek meg,az egész családnak jó lenne,pláne a gyereknek. Nem kell félned attól,hogy agresszívvé válik.Mint már említették előttem is,ilyen csak is a nem megfelelő tartási/nevelési módszereknél fordulhat elő,egy kiegyensúlyozott kutya soha nem agresszív. Egy retriever meg végképp nem,én még soha nem hallottam olyanról,hogy egy ilyen kutya egyik pillanatról a másikra megtámadott volna egy családtagot. Nyugodt szívvel megvehetitek,semmiféle probléma nem fog fellépni(ha jól tartjátok,de biztosan így lesz). (:
Sok szerencsét a kutyushoz! ^^
13/L
Vannak bizonyos szabályok, maiket be kell tartani. Ha azok mennek, akkor oké a dolog.
A gödöllői ebtelep vezetője mondta, hogy - legyen az bármilyen kutya - gyerekkel nem szabad egyedül hagyni. Pláne, ha nem ismerik egymást.
A gyerek nem felnőtt, a kutyát nem tudja úgy kezelni,mint ők. És ezt a kutya nem értheti...nem lehet előre tudni, mi lesz a reakciója.
A gödöllőiek végeztek egy kísérletet, melyben megnézték, hogyan reagálnak a kutyák arra, ha megzavarják őket a játékban. Az eredmény az volt, hogy minden kutya külön egyéniség, és nem lehet általánosítani.
Az biztos, hogy a falkavezér szerepre áhítoznak, és ha sunyi a kutya, akkor egy gyerek könnyű préda...
Szóval okosan, felelősséggel és ha lehet, kutyasulival, hozzáértők tanácsát kikérve, megfogadva.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!