Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Vajon így legyen kutyánk?

Vajon így legyen kutyánk?

Figyelt kérdés
Egy családi barátunk a minap felajánlotta,hogy elhozhatunk egy kutya kölyköt tőlük,kb.másfél hónap múlva mert addigra lesznek 8 hetesek.Golden retriever labrador keverék kölyökről lenne szó.Nagyon szerettünk volna már régóta kutyát,De! Igaz családi házunk van,nagy kerttel ezért a 7 éves fiam mindennap kinnt játszik valamennyi időt az udvaron,akár süt a nap akár esik az eső,imádja.Mivel ugye már 7 éves,nyitja a kulcsra zárt ajtót is és egyedül kimegy játszani amikor a házimunkát végzem vagy a 2 hónaposommal foglalkozom.De mivel sok kutyatámadásról olvasok mostanában nagyon félek,hogy úgy kimegy hogy nem veszem észre..Igaz a leendő kutya kinti-benti lenne,igazi családtagnak szeretnénk nevelni,de nagyon félek.Vajon így legyen vagy ne legyen kutyánk? Segítsetek!
2011. máj. 11. 13:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm,meggyőztetek! :) Amúgy van két macskánk,tehát tud az állatokkal bánni,de kutyánk még nem volt(nekem gyerekként volt németjuhászom).A kutya idebennt is lenne,de kinnt aludna éjszaka.
2011. máj. 11. 15:17
 12/16 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehet kutyátok. De! Nevelni, nevelni, nevelni. Tudja a kutya, hogy hol a helye a ranglétrán, és főleg tudja azt, hogy a gyerek felette áll a rangsorban. Nagyon ajánlom Cesar Millan sorozatát a Natgeon és jelent meg könyve is magyarul.
2011. máj. 11. 21:57
 13/16 anonim ***** válasza:

Caser Millant ajánlanám én is. Amúgy ha megfelelően nevelitek a kutyát,semmi gond nem történhet. Ütni pl soha,semmilyen esetben nem szabad!Soha!Az csak agresszív,bizonytalan,félénk,bizalmatlan viselkedést vált ki belőle,ami agresszivitáshoz vezet. Bár retriever-eknél ez igen csak ritka,ahhoz durva oknak kell lennie,hogy egy ilyen kutya agresszívvé váljon. Ha a gyereked sem strapálja túl,semmi gond nem lehet,szerintem mindenképpen vegyétek meg,az egész családnak jó lenne,pláne a gyereknek. Nem kell félned attól,hogy agresszívvé válik.Mint már említették előttem is,ilyen csak is a nem megfelelő tartási/nevelési módszereknél fordulhat elő,egy kiegyensúlyozott kutya soha nem agresszív. Egy retriever meg végképp nem,én még soha nem hallottam olyanról,hogy egy ilyen kutya egyik pillanatról a másikra megtámadott volna egy családtagot. Nyugodt szívvel megvehetitek,semmiféle probléma nem fog fellépni(ha jól tartjátok,de biztosan így lesz). (:

Sok szerencsét a kutyushoz! ^^

13/L

2011. máj. 16. 17:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Amúgy hozzá tenném,hogy kisbaba korom óta kutyákkal élem a napjaimat,és soha nem volt semmiféle probléma velük(1 vad pincsit leszámítva,de ő sem ártott nekem durván,csak egy kicsit lett bibis a kezem,nyoma se volt miután meggyógyult,és amúgy is azért harapott meg többször is, mert nagyon sokat strapáltam és megutált).
2011. máj. 16. 17:41
 15/16 anonim ***** válasza:
Azért a retrieverekben nem bíznék ennyire, mint az előző válaszoló. Az Animal Planeten futó 101 nagykutya c. műsorban a golden retriever jellemzésénél mondták, hogy meglepő módon sok harapásért felelősek.
2011. máj. 16. 17:45
 16/16 anonim ***** válasza:

Vannak bizonyos szabályok, maiket be kell tartani. Ha azok mennek, akkor oké a dolog.

A gödöllői ebtelep vezetője mondta, hogy - legyen az bármilyen kutya - gyerekkel nem szabad egyedül hagyni. Pláne, ha nem ismerik egymást.

A gyerek nem felnőtt, a kutyát nem tudja úgy kezelni,mint ők. És ezt a kutya nem értheti...nem lehet előre tudni, mi lesz a reakciója.

A gödöllőiek végeztek egy kísérletet, melyben megnézték, hogyan reagálnak a kutyák arra, ha megzavarják őket a játékban. Az eredmény az volt, hogy minden kutya külön egyéniség, és nem lehet általánosítani.

Az biztos, hogy a falkavezér szerepre áhítoznak, és ha sunyi a kutya, akkor egy gyerek könnyű préda...

Szóval okosan, felelősséggel és ha lehet, kutyasulival, hozzáértők tanácsát kikérve, megfogadva.

Üdv!

2011. máj. 17. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!