A T-Rex-nek miért olyan kicsi a keze, ha még a szájáig se ér el vele, akkor mit csinál? Mire jó?
én vagyok az 1. kommoló.Egyébként azok a kis kezek erősek voltak, és így is nagyobbak voltak mint 1m.
3 dolog amire használhatta:-párosodás közben azzal kapaszkodtak (lol képzeld el)
-mikor feküdt, azokkal segítette magát hogy felkeljen.
-a vergődő prédát ezzel fogta le.
Az első kommentelővel nem értek egyet abban, hogy a mellső végtagok a zsákmány leszorításában játszhattak szerepet. Azért nézzük meg a T-rex korában élt zsákmánynak tekinthető állatokat és próbáljuk elképzelni ahogy földhöz szorítja őket azokkal a karokkal, melyekkel a saját száját sem éri el(!)... ugyan így nem valószínű, hogy ezekkel a kis végtagokkal emelné meg magát a földről (ha elesne). Ezért marad a feltételezés, hogy a párzásban játszhatott szerepet, az óriáskígyók sarkantyúihoz hasonlóan.
És nem tudom megállni, hogy ne jegyezzem meg a negyedik kommentelő enyhe tévedését: a Tyrannosaurus nem a csirke őse, hanem pontosabban a csirke a T-rex legközelebbi ma is élő rokona (a tudomány szerint!). A kettő nem ugyan az. Az ötödik kommentelővel sem értek egyet, azt biztosra vehetjük, hogy egy 4 méter magas, 12 méter hosszú és kb. 4,5-6 tonnás állatnak nem szükséges hogy szárnya legyen, főleg akkora amekkora... :)
A nyolcadik kommentelőre reagálva: a T-rex karjai kicsik voltak, de nem csonkok. A tyrannosauridae-k kb. 100 millió évvel ezelőtt jelentek meg, tehát a megjelenésük és kipusztulásuk közti kb. 45 millió év alatt teljesen el kellett volna tűnniük a végtagoknak (amennyiben tényleg nincs funkciójuk, mert a kérdezőnek akkor igaza lenne abban, hogy csak hátrány van vele.
Lényeg a lényeg Kedves Kérdező, véleményem szerint a Tyrannosaurusnak és a hozzá hasonló rokonrajoknak a mellső végtagja a párzásban játszhatott valamiféle szerepet. Persze biztosat nem tudhatunk, mert nincs egyetlen kóbor élő T-rex párunk sem, hogy megvizsgálhassuk. Minden tuti amit itt lepötyögünk legjobb esetben is csak találgatás, de ez a jó az ősállatok kutatásában. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!