Az emberi gyógyszerek használnak a sertésen?
Mivel azt mondják mindenhol hogy az ember a disznóra hasonlít legjobban felmerült bennem ez a kérdés, hogy gyógyszerek, pl: altató, nyugtató, lázcsillapító, hashajtó, gyulladás csökkentő, (pezsgőtabletták :) )...stb. használnak e ezen az állaton.
Ez a kérdés teljesen véletlenül fogant az agyamban és semmi célom nincs ezzel, mielőtt széttépnének az állatvédők :)
A probléma az, hogy lehet nagyon hasonló az disznó az emberhez, de akkor sem ugyan olyan. A gyógyszereknek még embereken is vannak mellékhatásai, egy disznón, mivel nem az ő szervezetére "tervezték" a gyógyszert, még több lenne szerintem.
Persze a antibiotikumok kérdése megint más... Valami vagy használ a fertőzés ellen, vagy nem. Itt csak a hordozó anyag és a dózis lehet kérdéses szerintem.
Vannak olyan hatóanyagok, amiket egyaránt használnak disznónak és embernek szánt készítményekben is. A szer neve minden esetben más, és a dózis is eltér, ezért a hatóanyag nevét kell megkeresni. Általában fordítva szokott a dolog történni, állatorvosi készítményeket használnak emberek magukon, mert olcsóbb, vagy mert könnyebb nemhivatalos úton hozzájutni.
Szerintem a disznó nem lóg ki a többi haszonállat közül, a dolog a birkáknak vagy marháknak szánt szerekkel is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!