Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Az emberi gyógyszerek használn...

Az emberi gyógyszerek használnak a sertésen?

Figyelt kérdés

Mivel azt mondják mindenhol hogy az ember a disznóra hasonlít legjobban felmerült bennem ez a kérdés, hogy gyógyszerek, pl: altató, nyugtató, lázcsillapító, hashajtó, gyulladás csökkentő, (pezsgőtabletták :) )...stb. használnak e ezen az állaton.

Ez a kérdés teljesen véletlenül fogant az agyamban és semmi célom nincs ezzel, mielőtt széttépnének az állatvédők :)

2011. ápr. 12. 19:51
 1/7 anonim ***** válasza:
sokszor adnak humán gyógyszereket nem csak sertésnek, de például a kutyának is.
2011. ápr. 12. 19:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Látod ezt a kutyás dolgot nem tudtam. :O
2011. ápr. 12. 20:03
 3/7 anonim ***** válasza:

A probléma az, hogy lehet nagyon hasonló az disznó az emberhez, de akkor sem ugyan olyan. A gyógyszereknek még embereken is vannak mellékhatásai, egy disznón, mivel nem az ő szervezetére "tervezték" a gyógyszert, még több lenne szerintem.

Persze a antibiotikumok kérdése megint más... Valami vagy használ a fertőzés ellen, vagy nem. Itt csak a hordozó anyag és a dózis lehet kérdéses szerintem.

2011. ápr. 13. 14:42
 4/7 Platypus ***** válasza:

Vannak olyan hatóanyagok, amiket egyaránt használnak disznónak és embernek szánt készítményekben is. A szer neve minden esetben más, és a dózis is eltér, ezért a hatóanyag nevét kell megkeresni. Általában fordítva szokott a dolog történni, állatorvosi készítményeket használnak emberek magukon, mert olcsóbb, vagy mert könnyebb nemhivatalos úton hozzájutni.

Szerintem a disznó nem lóg ki a többi haszonállat közül, a dolog a birkáknak vagy marháknak szánt szerekkel is így van.

2011. ápr. 13. 17:48
 5/7 anonim válasza:
A különböző készítmények szinte mindegyike ugyanúgy használható az összes emlősön, csak a dózis illetve a kiszerelés más. Az altatók már más kérdés, ott sok a különbség érzékenységbe, mellékhatásokba, de azoktól is alszik minden állat, csak pl. valamelyik biztosan hányni fog, ha felkel, valamelyik meg biztosan nem stb. A sertésre meg azért mondják, hogy hasonlít az emberre, mert mindenevő, így az emésztőcsatornánk nagyon hasonlít. A többi szervrendszer meg ugyanolyan gyakorlatilag az összes emlősben.
2011. ápr. 13. 18:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Így már vágom, még az sg.hu-n olvastam olyat hogy emberekbe ültettek disznókból vett inzulintermelő valamiket, és volt olyan akinél nem volt hatás, volt olyan aki teljesen kigyógyult a cukorbetegségből.
2011. ápr. 14. 11:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Azok gondolom a hasnyálmirigy béta sejtjei lehettek. :) És valóban nem mindig gyógyítja a cukorbetegséget, mert azoknál az embereknél, akiknél nem az inzulin termelésével van gond, ott nem hat.
2011. ápr. 14. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!