Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Macskat a kertbol felkaphat...

Huron kérdése:

Macskat a kertbol felkaphat egy sas vagy egy bagoly?

Figyelt kérdés
2011. márc. 8. 15:43
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"a kismacskákat elvihetik, de a nagyobbakkal már egy róka se tud néha mit kezdeni, mert a macskák is nagy harcosok!"

Sokra megy vele, ha a sas egy lendülettel eltöri a gerincét, ahogy rácsap.

"A macskának kitűnő a hallása, nagyon éber, és piszkosul gyors. Ha csak egy kicsit kitér, már megúszhatja a gerinctörést. Van esélye. "

Piszkosul gyors? Tudod, mivel táplálkozik? Nyúllal! (többek között, persze). Szerinted a össze lehet hasonlítani a kettő gyorsaságát? Állítólag egy nyúl 70km/h-val is tud futni. És hozzátenném, hogy a macska, még ha vidéken nő is fel és akármilyen vadász is, hozzá van szokva az ember környezetéhez és nem lehetnek olyan jó reflexei, mint annak a nyúlnak, ami már kölyökkorától úgy él, hogy egyik szeme mindig az égen van és tudja, hogy a természetben az óvatlant elkapják. Ami a természetben él és nap, mint nap küzd az életéért, az mindig edzettebb.

"Ad 2.:

Az állatkerti eset megmutatta, hogy a macskának megvannak a fegyverei a sas ellen.

Ha mögé, majd a hátára tud kerülni, a nyakcsigolyák közt ugyanúgy át tudja harapni a gerincvelőt, mint egy patkányét. "

Szerintem ez gyakorlilag képtelenség, hogy előforduljon. Nem tudom egyszerűen elképzelni, hogy a hátára kerüljön és azt se hinném, hogy a sas tollakkal fedett nyakát csak úgy átharapná. Ráadásul a sas a fejét is nagyon jól tudja forgatni.

2011. márc. 17. 20:53
 22/25 A kérdező kommentje:

Egy kirandulo 10 kilos kandur is jo falat a sasnak. Szerintem. (mezon ertem)

Ha nincs kihereltetve a kandur = erosebb testalkat, es fel ev vandorut, akar! Ott meg mezon is kozlekedik.

2011. márc. 17. 21:45
 23/25 anonim ***** válasza:

Átolvastam mégegyszer a washingtoni sas lemészárlásának ügyét, és kiderült, hogy a gyilkos macskát nem Tomnak, hanem Bobnak hívták, szóval valójában nem macska volt, hanem hiúz.

Viszont nagy az internet, de semni sem számolt be arról, hogy látott volna sast macskát ölni. Szóval a kérdés meglehetősen elvi.

Fordítva: macska öl sast irányban egyetlen említést találtam: hogy egy skót felföldi legenda szerint állítólag egy skót vadmacska a kölykeit védendő megölt egy sast, majd maga is elpusztult. De ez csak egy ősi legenda egy babonás népségtől, és már a legenda léte is arra utal, hogy az ilyesmi nem mindennapos.

(Az átlagos skót vadmacska egyébként csak egy picit nagyobb és erősebb mint a házimacska, és a kóbor házimacskákkal keveredés miatt épp kihalófélben van).

Viszont találtam még egy szempontot, hogy miért kerüli a sas a macskát mint prédát: nem kóser neki a húsa. Ugyanis húsevőként a vadon élő példányai számos betegség hordozói.

Ergo: a sasok között a "macskaölő gén" túlélési esélyei rosszabbak, mint a kizárólag vegetáriánus prédákra hajtó sasok génjeié.

2011. márc. 18. 07:58
 24/25 anonim ***** válasza:

Kérdező: most olvasom, hogy hol élsz. Ilyen környezetben tényleg fennáll némi veszély, de szerintem nem fognak a macskádra ráhajtani, legfeljebb ínségben.

Ha a macskád szeret a házad közelében lebzselni, akkor annyit tehetsz, hogy olyan tereppé teszed a házad környékét, ami a macskának kedvez. De gondolom a macska miatt nem ültetnéd körbe a házad fákkal...

2011. márc. 18. 08:15
 25/25 Platypus ***** válasza:
Emlékszem egy régi magyar természetfilmre, ami egy vadmacskacsalád életéről szólt. Az egyiket egy ragadozómadár ölte meg. A címe sajna nem jut eszembe.
2011. márc. 19. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!