Milyen állatot tarthatnánk a panellakásban?
Nekem van nyuszim és hörcsögöm és volt tengerimalacom és mind a hárman jól bírják ha pár napig nem kapnak enni. Csak ha már nagyon éhesek vagy szomjasak,akkor elkezdenek reklamálni(a tálkájukat arrébb lökik és az itatónak a csövének a végét bekapják és elkezdik rángatni. A nyuszik még kaparhatják a ketrecet,a tengerimalac meg elkezd vijjogni.
Sok sikert a kis állathoz.
Tengerimalacot!!!
Szerintem az a legédeseb...;)
Ha meg tudtok békélni azzal a gondolattal, hogy csak 1-2 évig lesz veletek a kisállat mert kevés ideig él, akkor hörcsög. Vagy lehet csincsilla is, tengeri mali, táncoló egér, kis patkányka, esetleg egy degu baba. Kiskutyát én se ajánlok mert azzal sok a baj, főleg ha kölyök, de még egy felnőtt kutya se bír ki 2 napot egyes egyedül. A papagájjal az a baj, hogy emberközpontú, nem szeret egyedül lenni, bánatos ha sokáig nem foglalkozol vele és elpusztul. :S Viszont ha madár is szóba jöhet akkor pintyet vagy valami kisebb madárkát tarthatnátok. Akár 2db-ot is vehettek belőle és akkor lesz társaság is, könnyebben ellesznek. Anyukám élettársának nagyon sokféle madara van bent a lakásba, a szoba egyik fala végig van rakva kalitkákkal! és ott élnek velük együtt a madarak! Anyukám nagyon sokat takarít utánuk, állandóan kiszórják meg kikaparásszák a magokat, úgyhogy van velük is baj. Viszont csendesek, nem nagyon csipognak, éjjel pedig egyáltalán nem hangoskodnak úgyhogy aludni is tudnak tőlük. Én nem tudnám elképzelni, hogy madár legyen a házamban, főleg nem a hálószobámban az ágyam felett, de sokan vannak akik nem ilyen háklisak az ilyesmire mint én. De akármilyen állatot is vesztek előtte mindenképpen át kell gondolni és mérlegelni kell mert mindenféle állattal kell foglalkozni, olyan nincs, hogy leteszed valahová és 2 napig ott marad. Minden nap időt kell rá szakítani valamelyikőtöknek.
Barátnőméknek szintén panelben törpenyuszijuk van, egész nap nincsenek otthon, mind a ketten dolgoznak, barátnőm meló után suliba jár, de minden este ki van engedve a nyuszi nekik és jár-kel a lakásban éjjel is, reggel teszik be a ketrecébe és abban van egész nap. Jó nagy ketrece van úgyhogy még ugrálni is tud benne :) Már 2 éves, tök jól el van pedig tényleg sokat van egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!