Veletek volt már ilyen? Állatbarát vagyok amúgy.
Itt a legdurvább hogy egy kutyát közterületen tilos póráz nélkül sétáltatni. akár rendört is hívhattál volna.
Falun élek van egy öreg nö akinek egy németjuházsa van. a nö elektromos tolókocsival sétáltatja minden nap elengedve. DE van rajta szájkosár. A gyerekeket sem féltem töle, jön megszagol megy tovább. Elsö alkalommal sem féltem töle.
Igen,volt már ilyen.
Nálunk van egy testvérpár,mindennap póráz nélkül sétáltatják a labradorjukat,de a kutya nem csinál semmi rosszat,még oda sem megy más emberekhez.Szerintem nem lenne baj,ha valaki póráz nélkül sétáltatná a kutyáját,ha a kutya meg lenne nevelve.
Ez egy tér volt, középen elkerített játszótérrel és minden itt élő idehozza futtatni a kutyáját, ezzel amúgy nincs gond (bár utálom a kutyasz@rokat kerülgetni), és nem zavar, ha mellettem futkosnak a kutyák, vagy odajön valamelyik megszagolni a kezem. Amúgy a puli eleve ilyen idegbajos természetű, nem?
A vicc az volt, hogy a boltból kilépve megint rögtön odafutott hozzám és ugyanígy acsarkodott. Akkor már nevettem és nagy ívben kikerültem.
Engem meg egy egész utcán keresztül követett egy puli :P
Ugrált tiszta sár a nadrágom is :S
Rászóltam, elcsalogattam másfelé de semmi.
Hát egy kicsit megbillentettem a lábammal, arrébb löktem. Nem fájt neki, de már majdnem, megütöttem. Én is állatbarát vagyok, de mikor mindennap másik kutya akaszkodik rám az elég idegesítő. Nem bántom őket, csak a lábammal arrébb teszem a kutyát.
Fordult már elő, bár persze nem volt belőle baj, és nem a kutyára haragudtam.
Pl. a régi sulim felé mikor mentem reggel, egy öregasszony sétáltatta a kuytáját, szegény kutya idegbeteg, lánc a nyakába nyakörv helyett, a nő idegbeteg, üvölt vele, stb, a kutya megugatott, kicsit meg is ilyedtem, nem volt valami szelíd kis lény, de inkább a gazdájára haragszom.
A másik, hogy bár nem bántott a kutya, de mikor mentem ki egy bizonyos tanyára lovagolni, ugye hát valahogy oda kell menni, nem az elkerülőn megyek, hanem utcákban, ott meg perzse kertesház+kutya a képlet, és a nagymamámmal éppen nagyban tekerünk ki, kicsit lefagytam, mikor megláttam, hogy kerítés nincs, farkaskutya áll, néz, és egy tíz centis lánc lóg a nyakában, kb mintha ott el lenne vágva, vagy el lenne szakítva, hát had ne mondjam hogy tekertem mint egy idióta, pedig a kutya meg sem mozdult...
Egyébként van olyan ismerősöm, aki a labradorját vagy golden retijét nem tudom pontosan, de póráz nélkül sétáltatja, vagyis nem sétáltatja, hanem megy vele a kutya mindenhová, de nagyon jól nevelt, szóra ül, fekszik, a családjukban van kisebb gyerek, azok mindig nyúzzák, de a kutya meg van tanítva, hogy még morogni sem szabad, nem is szokott, ugatni sem, csak ha mondják neki hogy "HANGOT" és egy bizonyos kézjelet mutatnak, a macskákat az utcán kergeti, de itt az én macskámat is megtanították neki, hogy hagyja békén, és ha a macskát pl viszem felé, ő megy el, és ugat, és hátrál folyamatosan, mert tudja, hogy nem szabad bántsa, és még gyanúba sem szeretne keveredni:D Szóval nyilván gazdafüggő, magától egyik kutya sem lesz hülye..
Szerintem minden kutyának van egy alaptermészete, de az tény, hogy amilyen a gazda, olyan a kutya is valahol.. Lehet, hogy ennek a pulinak se volt semmi baja, csak ilyen, bár a gazdájára akkor se hallgatott (aki amúgy normálisnak tűnt).
Amúgy ezt nem nevezném kirohanásnak... még csak nem is káromkodtam, csak sóhajtoztam, hogy b@szki, még ez is. Meg bámultam rá, hogy most mit akar, és elenged-e végre?
Amúgy fel tudok dühödni emberen is, és ott is van, hogy legszívesebben taknyán tenyerelném, de van önkontrollom, nem vagyok egy verekedős lány..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!