Milyen állatot ajánlotok másfél éves kislány mellé? Kutya, macska kizárva.
Nem igaz, hogy a tengerimalac jól bírja a gyömöszölést, az én malackám is igen kényes volt! Nem enedte hogy a hasát, az oldalát vagy a fenekét simogassam. És ha valami olyasmit csináltam ami nem tetszett neki, kiskorában odakapott. (később erről leszoktattam)De ez egyéntől függ, hoszen vannak szelíd és vadóc állatkák is.
Viszont rájuk is kell időt szánni, naponta ki kell engedni őket, ők is sok törődést igényelnek ám!
Nagyon bályos állatkák. Szerintem nyugodtan tarthatnak állatkát, csak tényleg ne hagyják magára a gyereket, és figyeljenek rá állandóan!!
Én 3 évesen kaptam az első teknősömet, megértettem, hogy vigyázni kell rá, persze gondolom nagyon figyeltek a szüleim, nem igazán fogdostam, csak néztem. Ez 20 éve volt, még mindíg jó kondiban van az öreglány :)
Halaink is voltak, de ők nem biztos, hogy érdekesek egy gyereknek, ha nem nyúlhat be hozzájuk, és nem is egyszerű a tartásuk. Rágcsálóim már idősebb koromban voltak, olyan 8-10 éves korom körül, akkor már tudtam gondoskodni róluk.
A vadászgörény és a kisgyerek a legrosszabb párosítás, lásd mellékelt példa: [link]
Másféléves gyereknek én még a plüssmackót ajánlom, majd ugy tíz év mulva jöhet szóba valami szelíd, simogatható, könnyen tartható állat (gyerek mellett szerintem ezek a legfontosabb tulajdonságok).
akvárium, mindenféle állattal (amiket lehet együtt tartani).
ilyen kicsi gyerekek könnyen halálra gyömrözhetnek egy állatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!