Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen állatot ajánlotok...

Milyen állatot ajánlotok másfél éves kislány mellé? Kutya, macska kizárva.

Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 21:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy a tengerimalac jól bírja a gyömöszölést, az én malackám is igen kényes volt! Nem enedte hogy a hasát, az oldalát vagy a fenekét simogassam. És ha valami olyasmit csináltam ami nem tetszett neki, kiskorában odakapott. (később erről leszoktattam)De ez egyéntől függ, hoszen vannak szelíd és vadóc állatkák is.

Viszont rájuk is kell időt szánni, naponta ki kell engedni őket, ők is sok törődést igényelnek ám!

Nagyon bályos állatkák. Szerintem nyugodtan tarthatnak állatkát, csak tényleg ne hagyják magára a gyereket, és figyeljenek rá állandóan!!

2011. jan. 26. 22:34
 12/17 anonim ***** válasza:

Én 3 évesen kaptam az első teknősömet, megértettem, hogy vigyázni kell rá, persze gondolom nagyon figyeltek a szüleim, nem igazán fogdostam, csak néztem. Ez 20 éve volt, még mindíg jó kondiban van az öreglány :)

Halaink is voltak, de ők nem biztos, hogy érdekesek egy gyereknek, ha nem nyúlhat be hozzájuk, és nem is egyszerű a tartásuk. Rágcsálóim már idősebb koromban voltak, olyan 8-10 éves korom körül, akkor már tudtam gondoskodni róluk.

2011. jan. 26. 22:58
 13/17 anonim ***** válasza:
Csak halak, azok is szépek, vagy tegyél az akváriumba kardos békát, kék rákot, esetleg gébet, azok érdekesek. A másfél éves még nem igazán érti meg, hogy egy állatnak fáj, ha nagyon megszorítja, és hogy ne tegyen hirtelen mozdulatokat, mert megkaphatják.
2011. jan. 26. 23:31
 14/17 kutyák és macskák ***** válasza:
Mikor az én nagyobbik gyermekem ennyi idős volt halakat vettünk neki. Olyan helyre tettük, hogy el ne érje, de látni lássa. Órákig nézegette, ahogy úszkálnak. most már ő gondozza, és imádja őket. Én mindenképpen olyan kedvencet ajánlok, amit nem kell fogdosnia. A simogatható állatokkal még várj szerintem. ( mondom én, kinek van kutya, macska, halak, és három fiú 6év, 4év és 9hó)
2011. jan. 27. 07:57
 15/17 anonim ***** válasza:

A vadászgörény és a kisgyerek a legrosszabb párosítás, lásd mellékelt példa: [link]

Másféléves gyereknek én még a plüssmackót ajánlom, majd ugy tíz év mulva jöhet szóba valami szelíd, simogatható, könnyen tartható állat (gyerek mellett szerintem ezek a legfontosabb tulajdonságok).

2011. jan. 27. 16:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs azzal baj, ha állatot szeretnének. Nyilván úgysem konkrétan a másfél éves éves gyereknek veszik, hiszen ők fogják gondozni, etetni, takarítani stb. Nem egy olyan ismerősöm van, akiknek a gyerekük születése óta van valamilyen állatkájuk vagy kisgyerek mellé vettek, és nem volt semmi gond. Amíg nagyon pici volt a gyerek, addig csak nézegethette őket, amikor már megértette, hogy óvatosan kell hozzájuk nyúlni, akkor már meg is simogathatta őket. Ennyi. Persze csakis felügyelet mellett állatkázhat a gyerek.
2011. jan. 27. 20:30
 17/17 anonim ***** válasza:

akvárium, mindenféle állattal (amiket lehet együtt tartani).

ilyen kicsi gyerekek könnyen halálra gyömrözhetnek egy állatot

2011. febr. 5. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!